Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Triki & nasveti, 09.01.2018

13 skrivnih kod za telefon

507137-secret-smartphone-codes.jpg

..Vaš telefon je poln skrivnosti, ki so še neraziskane in predvsem zanimive. Med drugimi so tukaj tudi kode, ki jih lahko vtipkate kar v številčnico za telefoniranje in vam odprejo popolnoma nove možnosti..

*3001#12345#*

Vnos te kode vam prikaže nekaj osnovnih podatkov o okolju, v katerem se trenutno nahajate. Tako lahko na primer izveste zanimive podatke o omrežju, na katerega ste povezani, bližnjem oddajniku in podobno.

*#0*#

Ta koda omogoča splošno testiranje vašega telefona s samo enim prikazanim gumbom na zaslonu. Tako lahko preizkusite na primer spanje, vibriranje, sprednjo in zadnjo kamero in še mnogo več.

*#06#

Koda prikaže vaš IMEI, ki velja za nekakšno osebno številko telefona in je unikaten za vsak telefon posebej. To kodo si je najbolje nekam zabeležiti, saj v primeru, če telefon izgubite, kodo sporočite operaterju, ki lahko potem na daljavo ugotovi, kje se vaš telefon nahaja, ter prepreči nepooblaščeno delovanje.

*#67#

S to kodo lahko na hitro preverite, kakšne so vaše trenutne nastavitve za posredovanje klicev in za čakajoči klic ter kaj se zgodi, če ste nedosegljivi.


*#61#

S to kodo pridobimo še več podrobnosti o posredovanih klicih in klicih na čakanju.

*646#

Koda sicer morda ne deluje pri nas, oziroma deluje samo pri nekaterih operaterjih, vendar vam lahko prikaže, koliko enot imate še na voljo v svojem paketu, če (še) nimate paketa, ki vsebuje neomejeno količino enot.

*225#

S pomočjo te kode lahko preverite trenutno porabo, vendar tudi ta koda najverjetneje ne deluje pri nas oziroma imajo slovenski operaterji določene svoje kode za preverjanje trenutne porabe.


#31#

Koda hitro skrije številko klicatelja oziroma vašo osebno telefonsko številko, zato se prikaže kot "neznana številka".

*3282#

Tudi za to kodo ni znano, ali deluje pri nas oziroma pri katerem operaterju, pri tujih operaterjih pa prikaže, kateri dan v mesecu imate obračunsko obdobje.

*5005*7672#

Ta dolga koda vam pove številko servisa za SMS sporočila, kar je predvsem uporabno, kadar sporočil ne morete poslati oziroma prejeti. Telefon sicer to nastavitev uveljavi samodejno ob povezavi v omrežje, vendar je vseeno koristen podatek.

*43#

Koda aktivira čakajoči klic, kar je uporabno, če se dolgo pogovarjate po telefonu in ne želite užaliti osebe na drugi strani, tako da vedno sliši znameniti stavek "številka trenutno ni dosegljiva". Z aktivacijo te kode vas telefon s piskom opozori, da še nekdo želi govoriti z vami, ko ste sredi pogovora.

*#7353#

Koda deluje samo na pametnih telefonih Samsung Galaxy in vam odpre meni z raznimi možnostmi za hitro testiranje telefona in pregled, če vse deluje pravilno.

*#1234#

Tudi ta koda deluje samo na Samsungovih napravah Galaxy, pove pa vam različico telefona, ki jo trenutno uporabljate.

Naslednja novica:
Prvi čip z umetno inteligenco za robote


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled