Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Družbena omrežja, 31.08.2017

14 stvari, ki se jih morate izogibati na družbenih omrežjih

61400932-drustvene-mreze-facebook-instagram.jpg
Družbena omrežja niso namenjena za vse, kar nam pride na pamet!

Čeprav so družbena omrežja namenjena zabavnemu in učinkovitemu načinu komunikacije, se vse več uporabnikov zapleta v neprijetne dogodke, ki se včasih lahko končajo tudi precej klavrno. Mesta, kot so Facebook, Twitter, Instagram in številna druga, so namreč polna samohvaljenja, težav uporabnikov s svetom, političnih in drugih prepričanj, ki hitro vodijo v konflikt ali celo do tega, da iz seznama prijateljev brišemo vse, ki mislijo drugače od nas. Ker se na družbenih omrežjih vse več uporabnikov obnaša neprimerno, je nedavna študija analitske hiše GirlPR razkrila 14 največjih napak, ki jih kot uporabniki družbenih omrežij pogosto počnemo. V nadaljevanju si poglejmo za katere napake dejansko tu gre.

1. Insta noge

Ne glede na to kje se v določenem trenutku nahajate, v bližini bazena, na obali ali v kašnem eksotičnem kraju, nikoli ne fotografirajte samo vaših nog. Objava slik nog na družbenih omrežjih je družbeno nesprejemljiva in sicer tako med mladimi kot starejšimi.

2. Samopomilovanje

Tu gre za objave, kjer se vaši prijatelji smilijo sami sebi in želijo, da se vi tudi. Tu gre za objave kot so »Zakaj je celoten svet proti meni«, »Počutim se obupno«, »Nekaj hudega se mi je zgodilo«, »Počutim se zelo osamljenega« in podobno. Dejansko uporabniki s temi objavami želijo le to, da pri vas vzpodbudijo zaskrbljenost in vas vprašajo, če je z vami vse v redu.

3. Polovične objave

Pri polovičnih objavah gre predvsem za to, da prijateljem in znancem podajamo informacije »po kapljicah«. Na koncu vse skupaj izgleda kot priljubljena serija Game of Thrones, kjer prijatelji »žejni« čakajo na našo naslednjo objavo. Precej bolje je, če zadevo preprosto povemo v celoti.

4. Zadnji pozdravi

Tu gre predvsem za tiste objave, kjer uporabniki družbenih omrežij uporabnikom sporočajo, da bodo zapustili družbeno omrežje in da se bodo nikoli več vrnili nazaj. Pogosto pa se tega ne držijo in so ponovno prijavljeni že naslednji teden.

5. Iskanje sorodne duše

Tinder in druge aplikacije za iskanje sorodne duše so bile pripravljene z razlogom – poiskati sorodno osamljeno dušo, pri čemer gre tu za tiste osebe, ki so pripravljene »raziskati« razmerje. To pa nikakor ne sodi na družbena omrežja. Če že, uporabite zgolj neposredna sporočila.

6. Sebki na letališču

Kako navdušujoče mora biti v prostoru za odhode na letališču? Ali to dejansko želimo deliti s prijatelji, ki se morajo vrniti na delo, morajo v trgovino ali po otroke v šolo? Precej bolje bo, da te zadeve zadržimo zase, vsaj dokler se ne vrnemo z dopusta.

7. Izražanje ljubezni

Zakaj bi nekomu izražali ljubezen oziroma pozitivna čustva preko družabnih omrežij? Še posebej ko gre tu za nekoga, ki dobesedno sedi zraven nas, živi v isti hiši ali ne bo nikoli prebrala vašega sporočila, kot na primer vaš otrok ali pes.

8. Nejasna ljubezenska razmerja

Če ste spremenili vaš status in želite s tem prikazati, da ste končali razmerje, bi moralo biti obvezno, da vašim prijateljem tudi obrazložite zakaj. Status »je komplicirano« na primer enostavno ni dovolj.

9. Narcistične fotografije

Tu so prijatelji, ki želijo privabiti pozornost na način, da se slikajo v zapeljivih oblačilih ali pa zapeljivem položaju. Poleg tega dopišejo dvomljive pripise k fotografijam, kot so poglej mojo novo ogrlico (koda za poglej moje prsi), poglej moj nov bikini (koda za poglej moje seksi telo) ali poglej ta čudovit pogled na okolico (ko oseba stoji praktično gola v ospredju).

10. Blatenje delodajalca

Če je vaše podjetje prisotno na družbenih omrežjih, bodite skrajno previdni z vašimi objavami. Tu se je bolje izogibati nepovezanih komentarjev ali osebnih težav.

11. Grda označevanja

Nihče ne želi biti označen na fotografiji, kjer vi izgledate precej boljše od vaših prijateljev. Preden označite nekoga se prepričajte, da ga vprašate za dovoljenje.

12. Reševalno vozilo

To je v primeru, da vaš prijatelj potrebuje nujno medicinsko pomoč, vi pa namesto nudenja nujno potrebne pomoči raje celotno zadevo slikate in fotografije objavljate na družbenih omrežjih, vključno s fotografijami o zlomljenih delih telesa, odprtih ranah, krvavitvah in podobno.

13. Ikone brez opisa

Kar veliko uporabnikov na njihove profile prileplja ikone brez nikakršnega opisa, mnogi sploh ne vedo, kar uporabniki s tem želijo povedati. Na žalost vse več uporabnikov to počne, končni rezultat pa je precej slab.

14. Sebki v telovadnici

Objave fotografij iz telovadnice so precej dolgočasne, zato se temu izogibajte. Objave so dovoljene zgolj v primeru, da naredite nekaj tako izjemnega, da boste zagotovo izstopali iz množice.

Naslednja novica:
Nova izjemno nevarna grožnja za uporabnike Androida!


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled