Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Tehnološka darila, 18.11.2019

20 tehnoloških daril, s katerimi boste te praznike očarali svojo mamo

tech-gifts.jpg

Stereotip o mamah, ki niso najbolj »tehnološko pismene«, ne velja več. Tehnologija postaja vse bolj laiku prijazna in tudi, če mama ni največji mojster upravljanja s tehnologijo, zagotovo z veseljem sprejme »gadget«, ki ji olajša kak aspekt življenja, ali pa jo preprosto razveseli.


Ne glede na to, ali je vaša mama knjižni molj, fitnes fanatik, ali pa si enostavno želi kak novodobni kos tehnologijo, mi imamo darilo za njo.


5 najboljših tehnoloških daril za naše mame:

  1. Mobilni tiskalnik za telefon;
  2. »blue-light-blocking« očala;
  3. merilnik aktivnosti;
  4. pametni okvir za fotografije;
  5. »ebook« bralnik.

Tukaj je vseh 20 daril za naše mame:

Philips Light Alarm Clock, Amazon, $49.95

Mame po navadi vstajajo zgodaj in zakaj se ne bi zbujale z tehnološko dovršeno budilko. Philips je izdelal budilko, ki posnema svetlobo sončnega vzhoda in na »naraven način« zbudi mamo. Nežna budilka med drugim kaže tudi uro, sami pa si lahko izberemo, kateri zvok je tisti, ki nas zbudi. Med budilkami je tale Philipsova zagotovo ena bolj zanimivih in zato prava izbira za letošnje praznike.


Izberite vsa PopSockets držala za $10 ali več

Tehnološki produkti znajo biti precej dolgočasni in monotoni, če jih ne popestrimo z lastnim vložkom. PopSocket držala so odličen način, kako personalizirati dolgočasen dizajn telefona ali ovitka. PopSockets nudi na stotine, če ne tisoče zabavnih držal za telefona iz različnih materialov, barv in vzorcev. Ne glede na to kaj je vaši mami všeč, za vsako se bo nekaj našlo. Poleg tega, da bo z držalom telefon lepši, ga bo lažje tudi držati v eni roki, kar je pri današnjih velikih modelih kar izziv.


Bellabeat Leaf Urban in Leaf Chakra, Amazon, $93.90

Če vaša mama da več na stil in ne toliko na »high-tech« novosti, pa vendarle želi kos tehnologijo, ki spremlja njeno aktivnost, potem je izbira kosa pametnega nakita prava. Bellabeat s svojima izdelkoma Leaf Urban in Chakra nudi zanimiv kos pametnega nakita, ki ga lahko nosimo kot verižico, ali broško na oblekah. Če vaša mama raje nosi zapestnice, potem se Leaf Urban lahko nosi tudi kot zapestnica.


Oba modela spremljata aktivnost in kvaliteto spanja, s pomočjo aplikacije pa lahko mama spremlja vnos tekočine. Meditacijska lastnost obeh modelov pa poskrbi za nekaj minut sproščanja na dan.


Izberite različne modele očal Felix Gray za $95 ali več

O tem, koliko časa preživimo pred ekrani, ni potrebno izgubljati besed kajne? Na srečo obstajajo podjetja, kot je Felix Gray, ki prodajajo vrhunska »blue-light-blocking« očala za ljudi, ki sicer ne potrebujejo očal oz. tudi za tiste, ki uporabljajo očala zgolj za branje. Felix Gray uporablja posebne leče, ki filtrirajo modro svetlobo.

Navadna očala izgledajo enako kot vsa ostala, torej brez vidne prevleke, medtem ko posebna »spalna« očala imajo rumeno prevleko na lečah. Slednje blokirajo še več modre svetlobe, kar pomeni, da so kot nalašč za uporabo zvečer.


HP Sprocket, Amazon, $99.95

Večina mam obožuje družinske fotografije in na sploh fotografiranje, poleg tega pa imajo rade fotografije še vedno v fizični, oprijemljivi obliki. V dobi fotografije s pametnimi telefoni je mobilni tiskalnik, ki tiska fotografije direktno iz telefona super darilo. HP-jev Sprocket je najboljši na trgu, ker je enostaven za uporabo, ni predrag, poleg tega pa tiska lepe fotografije.


Kodak Mobile Film Scanner, Amazon, $39.99

Če je vaša mama vsaj približno podobna moji, potem ima nekje v arhivu na tone starih fotografij in celo negativov iz časov klasične, fizične fotografije. Kako spraviti te fotografije in negative v digitalno obliko? S Kodakovo zanimivo napravo, ki prepozna praktično vse glavne formate fotografij.


Casetify Custom Case, Casetify, $65

Casetifyjeva enostavna orodja omogočajo, da najljubše fotografije vaše mame spremenite v personaliziran iPhone ovitek.


Aura Smart Picture Frame, Amazon, $299

Ena od stvari, ki jo mame naravnost obožujejo, je gledanje fotografij otrok. Aura pametni okvir za fotografije omogoča, da mama ne bo nikoli pozabila na najlepše trenutke z družino.


Apple Watch Series 5, Apple, $399

Kate Spade Scallop 2, Kate Spade, $295

Nekatere mame so pravi tehnološki »geeki« in kaj je boljšega, kot takšno mamo razveseliti z estetsko dovršeno pametno uro. Če uporablja iPhona, potem pride v poštev Apple Watch, če pa uporablja Android napravo, potem imamo veliko več možnosti. Nam je recimo zelo všeč pametna ura Kate Spade Scallop 2, seveda pa je na trgu še kar nekaj drugih opcij. Oba izpostavljena modela nudita obvestila, spremljata aktivnost in še več.


Withings Steel HR, Amazon in Withings za $79.95

Če vaša mama ni najbolj navdušena nad pametni urami z ekrani, kljub temu pa želi uro, ki nudi določene pametne lastnosti, potem bo Withings Steel HR prava izbira za vas. Izgleda kot klasična ura, vendar ima vgrajeni merilnik srčnega utripa in ostale senzorje, ki spremljajo aktivnost in spanec. Steel HR kaže tudi obvestila nekaterih aplikacij.


Ember Mug, Amazon, $79.99

Ni nujno, da je vsa tehnologija največji presežek tehnologije. Ember pametna skodelica je odlična ideja za darilo mami, ki uživa v dobrem čaju, kavi, ali ostalih toplih napitkih. Keramična skodelica se sinhronizira z aplikacijo na telefonu, ki pokaže, koliko je že popitega in nastavi želeno temperaturo napitka.


Google Nest Hub, Walmart, $99

Kljub temu, da se morda pametni zvočnik sliši kot tehnološko naprednejše darilo, je v resnici zelo intuitiven in »easy-to-use« produkt. Google Nest Hub je tako na eni strani pametni zvočnik in na drugi strani pametni ekran – mami lahko pokaže vreme, koledar, prevozne linije, najljubše fotografije, ali pa želeni YouTube video. Mama lahko asistentu Google Assistant postavi kakršnokoli vprašanje.


Lightning Native Union Night Cable, Amazon, $39.99

USB-C Native Union Night Cable, Amazon, $34.99

Ena najbolj frustrirajočih se stvari, ki se nam lahko zgodijo je, izguba edinega kabla za polnjenje telefona. Vsem pride dodaten kabel še kako prav, še posebej, če je ta tako dolg kot je Native Union Night Cable.


Logitech Circle 2 (žična verzija), Amazon, $51.99 (original $79.99)

Logitech Circle 2 (brezžična verzija), Amazon, $09.99 (original $99.99)

Že res, da se morda lahko šalimo, da mame vidijo in vedo vse, temu včasih ni tako. Na tej točki potem nastopi varnostna kamera. Logitechova kamera Circle 2 je enostavna za uporabo in spremlja vse aktivnosti, ki se dogajajo v hiši, ko mame ni doma. Kamera deluje tako, da pošlje alarm na telefon, ko zazna gibanje, prav tako pa se lahko mama kdajkoli vklopi v oddajanje v živo. Kot lahko vidimo obstajata tako brezžična kot žična verzija kamere.


Kindle Paperwhite, Amazon, $29.99

Ne glede na to, da mnogi trdno prisegajo na klasične, tiskane knjige, e-bralniki znajo presenetiti tudi te, najbolj zagrižene zagovornike. Če mama rada bere, vendar sovraži težke knjige ali veliko potuje, potem je tovrstni bralnik odlično darilo zanjo. Kindle Paperwhite je eden najbolj zaželjenih »e-book« bralnikov, saj zadovolji potrebe večine uporabnikov, obenem pa ni prevelik zalogaj za denarnice. Na Kindle Paperwhite lahko naložimo na tisoče knjig, je vodoodporen in kot že omenjeno, cenovno ugoden.


iRobot Roomba 690, Amazon, $349.99

Kljub temu, da vam je morda že kdo povedal, da za noben praznik ne kupujte naprav, je robotski sesalec izjema, saj bo opravil nadležno delo namesto mame. iRobot Roomba 690 je sicer res že par let star in ni najboljši »high-end« model, ki obstaja, vendar še vedno deluje resnično dobro. Čisti sam, izogiba se oviram in se tudi sam vrača na polnilno postajo.


Nanit Plus Smart Baby Monitor, Amazon, $299

Če iščete darilo za novopečeno mamico, imate na voljo neskončno število različnih izdelkov, ki bi bili pravo darilo za njo in otroka. Eden najbolj »high-tech« in tudi eden najdražjih produktov, ki ga lahko izberete, je video otroški monitor.


Nanit Plus Smart Baby Monitor se sam nauči vzorcev otrokovega gibanja in spanja ter nato staršem omogoča analizo teh podatkov. Monitor omogoča staršem, da imajo pregled nad otrokom cel čas, saj lahko spremljajo dogajanja kar znotraj aplikacije.


Fossil Q Carlie, Fossil, $215

Če vaša mama ni ravno ljubiteljica pametnih ur, pa si vendarle želi občutka povezanosti s telefonom, potem je morda prava izbira za darilo ob letošnjih praznikih hibridna pametna ura.


Fossil Q Carlie izgleda kot navadna ura, vendar je opremljena z obvestili, prilagaja se na različne časovne pasove, spremlja športne aktivnosti in omogoča bujenje z vibriranjem. Darilo je zanimivo tudi za to, ker lahko mama sama izbere dizajn ure, namreč možno je zamenjati robove ure.


Fitbit Inspire HR, Amazon, $99

Če si vaša mama želi ostati ali postati fit, potem je prava izbira za darilo merilnik aktivnosti Fitbit Inspire HR. Gre za enostaven fitnes merilnik aktivnosti, z »easy-to-use« aplikacijo, ki bo poskrbela, da se bo mama ob uporabi zabavala, poleg tega pa imela vpogled v svoje »fit« življenje.


Apple Airpods, Amazon, $49.99

Problem pri večini brezžičnih slušalk je ta, da jih je kar težko uporabljati: ali se težava pojavi že pri Bluetooth povezovanju, namreč pogosto prihaja do prekinitve povezave, ali pa enostavno imajo preveč nastavitev. Applove brezžične slušalke AirPods so najenostavnejše za uporabo, kar jih dela idealne za darilo za mame.

 

 

 

 

Naslednja novica:
Wikipedia bo prvič po desetih letih spremenila izgled strani


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled