Računalništvo, telefonija
21.06.2018 14:32
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

23. konferenca OTS 2018 – Sodobne informacijske tehnologije in storitve

23. konferenca OTS 2018 - Sodobne informacijske tehnologije in storitve
23. konferenca OTS 2018 - Sodobne informacijske tehnologije in storitve

Med 19. in 20. junijem bo potekala tradicionalna 23. konferenca OTS2018 Sodobne informacijske tehnologije in storitve. Dvodnevna strokovna konferenca, ki jo organizira Inštitut za informatiko, se bo tudi letos odvijala na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Univerze v Mariboru.

Aktualne informacijske tehnologije in storitve, tehnologija BlockChain, računalništvo v oblaku, informacijska in kibernetska varnost, agilni pristopi, velepodatki, sodobne spletne tehnologije ter primeri uporabe umetne inteligence in strojnega učenja so le nekatere izmed tematik letošnje konference OTS. Svoje izkušnje iz omenjenih področij bo predstavilo več kot petdeset informatikov in IT strokovnjakov, ki svoje znanje, storitve in rešitve uspešno tržijo na globalnih trgih vse od Avstralije, Rusije, Irana, držav Evropske unije in Švice do ZDA in Južne Amerike. Naslovili bodo številne aktualne izzive in tehnološke smernice razvoja na področju informatike ter ovrednotili uporabnost in pridobitve sodobnih informacijskih tehnologij v praksi.

Udeleženci bodo lahko svoje znanje izpopolnili tudi na treh tematskih delavnicah, in sicer »Tehnologija veriženja blokov na ramenih odprtokodnega ekosistema ARK«, »Varnost spletnih aplikacij s poudarkom na OWASP TOP 10« ter »Nikoli ni prepozno ali kako z zamudo sami zagotovimo skladnost z GDPR«.

Organizatorji obljubljajo pester dogodek, na katerem bodo predstavljena številna nova znanja in bogate praktične izkušnje, poskrbeli pa bodo tudi za zanimivo in pestro družabno srečanje s koncertom Nike Zorjan. Konference se bo udeležilo več kot 220 strokovnjakov s širšega področja informatike.

Več informacij: www.ots.si


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več