Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Zlati boben, 21.10.2019

26. Zlati boben razglasil zmagovalce

goldendrum-2019-finale-photo-ziga-intihar-golden-net-award15dab6d70c5702.jpg

Zlati boben je razglasil zmagovalce. Nagrada Zlata mreža za najbolj uspešno agencijsko mrežo je četrto leto zapored šla v roke McCann Worldgroup. Zlata vrtnica za najboljšo oglaševalsko agencijo je šla v milanski Publicis Italija, Zlati zmaj za najboljšo neodvisno oglaševalsko agencijo pa si je prislužila agencija SOK Media iz Helsinkov.

Žiriji tekmovalnih sekcij KAJ in ZAKAJ sta na zaključni prireditvi s podelitvijo nagrad 26. Zlatega bobna razglasili zmagovalce letošnjega festivala.


Najboljše delo sekcije KAJ si je prislužila Dieslova kampanja Hate Couture, ki jo je v skupino E. Spletne & mobilne komunikacije prijavil Publicis Italija. Priznanje tako za Najboljše od sekcije ZAKAJ kot tudi Najboljše dobro je šlo v roke delu iz skupine Z. Družbeno dobro, ThisAbles, ki ga je za naročnika IKEA zasnoval McCann TLV. Zmagovalno delo je prineslo priznanje tudi kreativnim direktorjem, ki so ga zasnovali. Eldad Weinberger, Nadav Pressman, Sigal Abudy in Adrian Botan so prejeli nagrado za kreativnega direktorja leta in Nagrado Zlata ura. Velika nagrada za najboljšo znamko je šla v roke IKEI. Nagrada Zlati boben Adriatik, ki jo letos predstavlja Telemach, je žirija podelila agenciji McCann Beograd za delo I (dis)own my child. Delo je bilo priznano tudi z novo nagrado, Najboljše od duha kraja. 

Na zaključni prireditvi s podelitvijo nagrad je bilo skupno podeljenih 62 srebrnih, 37 zlatih ter 9 velikih nagrad.

Tekmovanje za mlade kreativce je letos skupaj s Slovensko turistično organizacijo, mlajšim od 30 let omogočilo, da pokažejo svojo kreativnost na razpisano temo “Slovenija, dežela čistih in zdravih vod.“. Žirijo je najbolj prepričalo delo Mythical Water-Creatures, ki ga je pripravila Christina Pribitzer iz Avstrije.

S podelitvijo nagrad in zabavo po njej se zaključuje 26. mednarodni festival kreativnosti Zlati boben, ki je letos v Portorož tekom dveh festivalskih dni pripeljal okrog 1000 udeležencev.
 

Oglejte si zmagovalce: https://goldendrum.com/si/showcase
Prve fotografije zmagovalcev lahko vidite tukaj.

Naslednja novica:
Prvi video klic je bil opravljen že pred 50 leti!


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled