Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


3D tisk in modeliranje, 16.02.2020

3D tisk - še zmeraj najhitrejša pot do izdelka

4_3d.jpg

.. Pri 3D tisku sta priprava in optimizacija računalniškega modela ključnega pomena. S pravim pristopom pa je uresničitev idej pogosto lažja, kot se zdi ..

Kljub temu, da 3D tisk vedno bolj "prodira v domove", je pogosto problem izdelava računalniških modelov, primanjkljaj izkušenj s CAD programi ter samo upravljanje tiskalnikov. Uporabnik je torej vezan na pripravljene 3D modele, ki so na voljo na spletnih straneh. Pri uresničevanju svojih inovativnih idej pa vnaprej narejeni modeli ne zadostujejo.

Predmet, ki ga želimo natisniti, moramo torej prej imeti v računalniški obliki. Če ne uporabljamo vnaprej narejenih modelov, moramo obvladali 3D modeliranje - moramo ga oblikovati v raznih CAD programskih okoljih ali s 3D skeniranjem. Pripravljen računalniški 3D model nato s posebno opremo narežemo na plasti. Tiskalnik izrisuje plasti in združuje eno za drugo, vse dokler ni končni izdelek nared. V 3DTovarni bodo za vse vaše želje zagotovo našli ustrezno rešitev.

Primeren tudi za končne izdelke

Marsikdo misli, da je 3D tisk primeren le za izdelavo prototipnih izdelkov, ki niso namenjeni dejanski oziroma končni uporabi. To še zdaleč ne drži, saj je poleg izdelave prototipov 3D tisk primeren tudi za končne izdelke. Pestra izbira materialov omogoča tisk zelo uporabnih predmetov in izdelkov po naročilu. Res je, da je pri FFF (Fused Filament Fabrication) 3D tisku na koncu vidna rebrasta površina kot posledica nalaganja plasti, a jo je možno z naknadno obdelavo izpopolniti.

Tehnologija FFF namreč temelji na nalaganju plasti plastike na delovno površino in jo povezuje s prejšnjimi plastmi. Material nalaga in spaja po računalniško določeni poti. Tiskalniki so sestavljeni iz ogrevane šobe, ki material (na primer plastiko) segreje na določeno temperaturo in ga spremeni v delno tekoče stanje. Plastiko nalaga na podlago ali samo nase. Ta se z ohlajevanjem strdi. Drugi sestavni del je podlaga, ki ima nosilno funkcijo in skrbi, da ostane izdelek na svojem mestu. Običajno se premika po globini glede na šobo. Podlaga je lahko tudi ogrevana – zaradi boljšega oprijema izdelka med procesom izdelave.

Šoba tiskalnika sledi natančno določeni poti in na podlago riše plast za plastjo. Višina plasti je odvisna od nastavitev tiskanja in širine ogrevane šobe.

Glavne prednosti 3D tiska sta zagotovo cenovna dostopnost in hitra pot od zamisli do izdelka. Je najhitrejša pot za izdelavo izdelkov iz plastike oziroma različnih polimerov.

Individualni pristop

V 3DTovarni se lahko pohvalijo z individualnim pristopom k vsakemu problemu in zanj seveda najdejo tudi primerno rešitev. Njihova profesionalna obravnava in hiter odziv vam bosta zagotavljala, da vam bodo v najkrajšem času ponudili kakovostno rešitev. To zagotavljajo tudi z inovativnim pristopom k problematiki. Z ugodno ponudbo pa se trudijo nuditi storitve na samo podjetjem, ampak tudi posameznikom.

3DTovarno upravlja podjetje Trnel d.o.o. (P.R.)

 

Kaj nudijo v 3D tovarni?

Naslednja novica:
Skype pogovori brez namestitve programa!


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled