Triki in nasveti
06.03.2018 11:28
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

5 nasvetov za daljšo avtonomijo vašega telefona!

Z nekaj enostavnimi prijemi lahko hitro podaljšamo avtonomijo delovanja pametnega mobilnega telefona.
Z nekaj enostavnimi prijemi lahko hitro podaljšamo avtonomijo delovanja pametnega mobilnega telefona.

Prekratka življenjska doba baterije je eden največjih problemov za večino uporabnikov pametnih mobilnih telefonov. Ti se namreč čez dan praktično ne morejo ločiti od njih, saj jih uporabljajo za zagon številnih aplikacij, gledanje videoposnetkov, brskanje po spletu in podobno. Zato ne preseneča, da se mnogim uporabnikom pametnih mobilnih telefonov baterija izprazni še pred koncem delovnega dne, kaj šele pred koncem dneva.

Če imate težave z avtonomijo baterije tudi vi, vam priporočamo, da si preberete pet ključnih nasvetov, kako podaljšati avtonomijo delovanja vašega telefona. S temi nasveti boste lahko avtonomijo delovanja vašega delovnega pripomočka lahko podaljšali za do nekaj ur, kar bo dovolj, da vam bo zdržal skozi celoten delovni dan.

Nizke temperature

Verjetno ste opazili, da se baterija pametnega mobilnega telefona prazni nekoliko hitreje v hladnem prostoru. Nizke temperature vplivajo celo na življenjsko dobo baterije in sicer v negativnem smislu. Idealna temperatura za polnjenje pametnega mobilnega telefona je 20 stopinj Cezija, baterijo pa lahko brez bojazni polnimo v temperaturnem območju med petimi in 45 stopinjami Celzija. Za avtonomijo delovanja pa so najbolj nevarne temperature pod nič stopinj Celzija, saj polnjenje pri teh temperaturah lahko dejansko trajno poškoduje baterijo.

Svetilnost zaslona

Osvetlitev zaslona močno vpliva na porabo baterije in s tem avtonomije delovanja. To seveda drži tudi v primeru, da se zaslon aktivira vsakič, ko prejmete raznovrstna obvestila. Da bi privarčevali energijo na račun svetilnosti zaslona se prepričajte, da je svetilnost zaslona nastavljena na samodejno oziroma na čim nižjo stopnjo.

Šibak signal mobilnega omrežja

Šibak signal mobilnega omrežja pa tudi šibek signal brezžičnega omrežja Wi-Fi vpliva na kratko avtonomijo delovanja pametnih mobilnih telefonov. Ker na to ne moremo vplivati vsaj poskrbimo, da bo naš pametni mobilni telefon na območjih, kjer je signal mobilnega omrežja zelo šibak, vsaj priključen na polnilec (če je to seveda možno).

Aplikacije z napakami

Če so aplikacije polne programskih napak se lahko zgodi, da te pripomorejo k hitrejšemu praznjenju baterije pametnega mobilnega telefona in s tem do krajše avtonomije delovanja. V nastavitvah lahko sami preverite, katere aplikacije porabijo največ energije in jih, v kolikor ne potrebujete, enostavno odstranite ali nadomestite s podobnimi. Če pa brez njih ne morete, vsaj poskrbite, da se te ne bodo osveževale v ozadju, ko jih ne uporabljate.

Obvestila na zaslonu

Ko prejmete sporočilo na vaš pametni mobilni telefon, se zaslon vedno vključi, kar seveda zmanjšuje avtonomijo delovanja vaše mobilne naprave. Če ta obvestila niso nujno pomembna, vam priporočamo, da jih izključite, saj boste na ta način pripomogli k manjši porabi električne energije in s tem k daljši avtonomiji delovanja mobilne naprave.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več