Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Facebook, 30.04.2017

5 trikov za Facebook, ki jih zagotovo ne poznate

61236521-facebook.jpg

..Priljubljeno družbeno omrežje skriva kar nekaj uporabnih možnosti..

Družbena omrežja so postala nekakšen nadomestek resničnega življenja, kar še posebej drži za trenutno najbolj priljubljeno družabno omrežje na svetu, Facebook. Uporabniki ga večinoma uporabljajo za povezovanje s prijatelji in domačimi ter za prebiranje zanimivih novic. Ker ste na Facebooku zagotovo dejavni tudi vi, oziroma imate vsaj ustvarjen profil, vam v nadaljevanju predstavljamo nekaj uporabnih nastavitev Facebooka, ki jih skoraj zagotovo ne uporabljate.

 

Poglejte skrita sporočila

Le peščica uporabnikov ve, da ima Facebook dva elektronska poštna predala. Eden izmed njiju je namenjen tistim sporočilom, ki jih pošiljajo posamezniki, ki niso vaši prijatelji. Če ne veste za drugi elektronski poštni predal, je povsem mogoče, da ste spregledali povabila na določene dogodke, ki so vam jih poslali prijatelji prijateljev. Za dostop do skritih sporočil pa morate klikniti na ikono za sporočila, nato na "Message Requests" in nato izbrati zavihek "See filtered requests".

 

Možnost nadzora prijav v vaš profil

Nepridipravi so vedno na delu, zato je povsem možno, da se je kdo prijavil v vaš Facebookov profil brez vaše vednosti. Če želite izvedeti, ali je kdo prijavljen v vaš profil brez vašega dovoljenja, pojdite na "Settings" (nastavitve) in kliknite na "Security" (Varnost). S klikom na "Activity and devices" oziroma "Naprave" boste dobili seznam naprav, iz katerih ste se prijavili oziroma so se prijavili v vaš Facebookov profil, vključno s časom, lokacijo in napravo. Če vam prijava ni poznana, lahko svoj profil odjavite s klikom na možnost "End activity" oziroma "Končaj aktivnost".

 

Kopija vseh vaših aktivnosti na Facebooku

Če so vam sporočila, slike, videoposnetki, objave in drugi dogodki na Facebooku pri srcu ali želite svoj profil izbrisati, vam priporočamo, da si izdelate varnostno kopijo svojih podatkov. Kliknite na puščico, ki se nahaja na zgornji desni strani Facebookove strani ter kliknite na "Settings" oziroma "Nastavitve". V prikazanem meniju izberite možnost "Download a copy of your Facebook data" oziroma »Prenesi kopijo podatkov, ki si jih naložil na Facebook".

 

Določitev stika, ki bo upravljal vaš račun, ko umrete

Shema "Legacy contact" je na Facebooku tista, ki izkušnjo izgube najbližjih poizkuša narediti čim bolj diskretno in uvidevno za žalujoče, saj zagotavlja enostavno upravljanje profila po smrti. Vaš zapuščinski kontakt lahko izberete pod rubriko "Settings" oziroma "Nastavitve" in "Security" oziroma "Varnost«. Tam lahko izberete nekoga, ki lahko vaš profil spremeni v "memorialni profil". Izbrani kontakt bo nato lahko v vašem imenu pisal objave na vaš Facebookov zid, se odzival na prošnje za prijateljstvo ter spreminjal vašo profilno in naslovno sliko.

 

Nadzor nad prijateljstvi

Če si želite preveriti Facebook prijateljstvo med dvema vašima prijateljema ali znancema, je to dokaj preprosto. Najprej poiščite objavo, ki jo je eden izmed njiju objavil drugemu, kliknite na puščico v zgornjem desnem kotu in izberite "More options" oziroma "Dodatne možnosti" in "Review firendship" oziroma "Preglej prijateljstvo".Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled