Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Aplikacije za bujenje, 09.09.2017

9 aplikacij, ki zbudijo še tako velike zaspance

aarb0cr.jpg

Verjetno se vsi strinjamo, da ni hujšega kot jutranje vstajanje, ko pa nas mehka postelja praktično kliče, da naj ostanemo v njeni družbi kajne? Vsi tisti, ki s tem nimate težav, spadate v redko skupino srečnežev, za vse ostale pa imamo pripravljene rešitev - tehnologija. Pripravili smo vam nabor 9-ih aplikacij za Android in iOS naprave, ki vam na zanimiv in inovativen način pomagajo, da se odvadite "dremeža" in vas nežno pripravijo na začeteke novega dne. Nekatere med temi aplikacijami vam celo prikažejo statistiko spanja in temu primerno prilagajajo različne rešitve.

 

"Dremež" se poslavlja

V idealnem svetu bi takoj, ko zazvoni budilka, vstali in vitalni začeli dan. Idealnega seveda ni in zato se pogosto dogaja, da se odločimo za "dremež". Tudi to ne bi bil problem, če bi ta "izhod v sili" izbrali zgolj enkrat, vendar se prepogosto dogaja, da ga izberemo dva-krat, tri-krat in tako naprej dokler se kar naenkrat ne znajdemo v neugodnem položaju in zamujamo na delovno mesto.

 

Spodaj predstavljen aplikacije nam ne ponujajo takšnih lahkih možnosti utišanja alarma, saj nas prisiljo, da najprej nekaj naredimo in nato se budilka ugasne. Dokler mi rešimo neko uganko, odigramo igro ali naredimo selfie, se že otresemo tiste "na-pol" zbujenosti in se nekako upremo skušnjavi mehke in tople postelje.

 

Alarmy za Android (brezplačno, $2.49 za odstranitev oglasov) in iOS (brezplačno, $1.99 za odstranitev oglasov)

Aplikacija Alarmy uporabnika prisili, da posname predregistrirano fotografijo, lahko pa budilko nastavimo tudi tako, da jo za prekinitev moramo pošteno stresti, skenirati črtno kodo ali izračunati enostavnejši račun. Predvsem prva metoda s fotografijo je zelo učinkovita, saj se verjetno vsi zbudimo, ko iščemo pravi kot pri katerem smo slikali nek predmet.

 

Snap Me Up za Android (brezplačno, $1.99 za odstranitev oglasov)

Vsi ljubitelji sebkov, aplikacija Snap Me Up je nedvomno prava za va, saj vas prisili, da za prekinitev zvonenja budilke posnamete sebek. Na srečo aplikacija ne deli te fotografije na družbena omrežja, se pa slika shrani na telefon, če jo želimo uporabiti naknadno.

 

AlarmMon za Android (brezplačno, dodatne vsebine za $1.99) in iOS (brezplačno, dodatne vsebine za $1.99)

Še ena v vrsti pisanih aplikacij je AlarmMon. Za to, da zaustavimo zvonenje budilke znotraj te aplikacije, moramo z računalnikom odigrati igro. Igra je zelo preprosta, vendar nas kaj hitro potegne in zna se zgoditi, da pozabimo na čas.

 

Alarm Clock for Heavy Sleepers za Android (brezplačno, $1.99 za odstranitev oglasov)

Za vse tiste, ki imate zares hude težave z jutranjim vstajanjem, je tukaj aplikacija Alarm Clock for Heavy Sleepers. Kot že samo ime pove, je aplikacija namenjena tistim "najhujšim" zaspancem, ki morajo rešiti matematično nalogo, če želijo, da jim nadležna budilka preneha z zvonenjem. Aplikacija je za razliko od ostalih popolnoma prilagodljiva uporabniku. Nastavimo lahko vsak alarm z posebno nastavljeno glasnostjo, aplikacija pa omogoča tudi nastavitev, znotraj katere se alarmi vklopijo le na točno določenih lokacijah.

 

Sleep Cycle za Android (brezplačno ali $29.99/leto za premium dodatke) in iOS (brezplačno ali $29.99/leto za premium dodatke)

Tisti, ki preferirate nekoliko bolj meditativne metode bujenja, Sleep Cycle prepozna vaše vzorce spanja in vas zbudi samo takrat, ko dosežete naravno stopnjo lahkotnega spanca. Aplikacija vam omogoča nastavitev 30-minutnega okvirja znotraj katerega naj bi se zbudili in enkrat v tem času vas bo budilka zbudila.

 

Sleep Better za Android (brazplačno, $1.99 za premium dodatke) in iOS (brezplačno, $1.99 za premium dodatke)

Aplikacija precej podobna predhodno opisani Sleep Cycle. Telefon postavimo na vzmetnico in aplikacija ugotovi kdaj spimo najbolj trdno. Spet nastavimo 30-minutni časovni okvir in aplikacija izbere pravi trenutek ua sprožitev enega od 30-ih različnih zvočnih alarmov. 

 

Sleep as Android za Android (brazplačno, $3.99 za dodatne vsebine)

Primarno je aplikacija narejena za to, da spremlja uporabnikov spalne navade. Poleg tega pa ponuja tudi prej omenjeno možnost, ko aplikacija sama prepozna kvaliteto spanca. Zakaj smo jo torej uvrstili na ta seznam? Ker tudi Sleep as Android omogoča nastavitev alarma, ki ne bo prenehal, dokler ne rešimo neke matematične naloge ali kaj podobnega. Aplikacija med drugim omogoča tudi kompatibilnost z nosljivimi napravami, Google Fir in Spotifyjem.

 

Good Morning Alarm Clock za Android (brezplačno, $0.99 za odstranitev oglasov) in iOS ($3.99)

Good Morning Alarm Clock poskrbi za celoten spalni cikel od nežnih zvokov, ki uspavajo, do zbujanja ob pravem času v naravnem ciklu (znotraj zastavljenega časovnega okvirja). Seveda pa ponuja tudi različno izbiro budilk.

 

Wake Alarm Clock za iOS (brezplačno)

Gre za aplikacijo, ki takole na prvi pogled ne izgleda ravno bogata, saj se drži minimalističnih načel. Kljub temu je užitek uporabljati Wke Alarm Clock, saj je zelo preprosta, upravljamo pa jo preko enostavnega uporabniškega vmesnika. Budilke lahko prekinemo z obračanjem, tresenjem in podrsavanjem po telefonu.

 

Naslednja novica:
Če imate program CCleaner ga takoj posodobite, sicer vam bo žal!


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled