Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Airbus Helicopters VSR700, 31.07.2020

AirBus že pripravljen na leteče taksije?

airbus_vsr700_test_2020_4.jpg
Leteči taksiji bi lahko kaj kmalu postali del našega vsakdana.

Vsi se verjetno strinjate, da bi bilo lepo, če bi se lahko izognili dolgim kolonam na cesti, še lepše pa bi bilo, če bi lahko z osebnim avtomobilom na cilj kar prileteli. To morda ni več tako oddaljena prihodnost, vsaj če se bodo uresničili načrti podjetja Airbus Helicopters. Njihovi inženirji so namreč v okviru projekta Vahana že pred časom pripravili samovozeči leteči taksi, ki je bil pred kratkim preizkušen tudi v praksi, in sicer v nemškem mestu Ingolstadt. Nedavno pa so preizkusili še naprednejšo različico letečega taksija z oznako VSR700.

 

Leteči taksi oziroma helikopter brez voznika Airbus VSR700 je bil preizkušen v Franciji, in sicer v testnem centu v bližini province Aix-en-Provence. Ker je bil preizkus nadvse uspešen, bo novost na začetku naslednjega leta preizkušena še na odprtem morju. Pri tem bodo novost opremili tudi z dodatno težo, in sicer do 1.000 kilogramov. Na ta način bodo dejansko lahko preizkusili, kako bi se helikopter obnesel pri vožnji s potniki na krovu.

 

Če bo šlo vse po načrtih, bi lahko leteči taksiji Airbus VSR700 stopili v komercialno rabo do konca leta 2021 oziroma najkasneje v prvi polovici leta 2022. To za potrošnike pomeni, da bomo leteči taksi preprosto priklicali z aplikacijo in se odpeljali na želeni cilj kar po zraku, tja pa bomo prišli precej hitreje kot z avtomobilom. To drži predvsem za večja svetovna mesta.

Naslednja novica:
Zakaj ne smete pokrivati svoje spletne kamere


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled