Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


The University of Chicago, 11.07.2018

Ali sta iPhone in iPad resnično simbola bogastva?

61525038-iphone-x-apple-smartphone.jpg
Mobilne naprave si z obročnim plačevanjem lahko privoščijo tudi manj bogati.

Znanstveniki z Univerze v Chicagu so skupaj z ameriško nacionalno agencijo za ekonomske raziskave objavili zanimive rezultate raziskave o lastnikih mobilnih naprav Apple. Omenjena raziskava je pokazala, da lastniki mobilnih naprav Apple niso nujno bogati. Kljub temu obstaja zelo velika verjetnost, da tisti, ki kupujejo pametne mobilne telefone iPhone in tablične računalnike iPad imajo večjih dohodek v primerjavi z »običajnimi« uporabniki mobilnih naprav.

Raziskava opravljena s strani znanstvenikov Univerze v Chicagu je pokazala, da obstaja kar 69 odstotna verjetnost, da ima lastnik pametnega mobilnega telefona iPhone visoke dohodke. Ti dejansko predstavljajo 25 odstotkov gospodinjstev z najvišjim dohodkom v Združenih državah Amerike. To pa dandanes z gotovostjo ne moremo trditi, saj so novejši pametni mobilni telefoni in tablični računalniki iPad kupcem na voljo z obročnim plačevanjem do dolžine 36 mesecev, kar pomeni, da si jih lahko privoščijo tudi uporabniki z nižjimi mesečnimi dohodki.

Pri tem velja še omeniti, da ker je cena novih Applovih mobilnih naprav zelo visoka, veliko uporabnikov še vedno prisega na starejše modele Applovih mobilnih naprav. Poleg tega trgovci še vedno tržijo starejše in poceni Applove mobilne naprave kot je model SE. Ti uporabniki pa skoraj zagotovo niso pretirano bogati oziroma za Applove mobilne naprave niso pripravljeni veliko plačati.

Naslednja novica:
10 najboljših fitnes merilnikov aktivnosti leta 2018


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled