Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


AMD Radeon RX 5500, 09.10.2019

AMD presenetil z novo družino grafičnih kartic Radeon RX

amd_radeon_rx_5500_1.jpg
Grafične kartice družine AMD Radeon RX 5500 bodo na voljo tako za osebne kot prenosne računalnike.

Tokrat imamo odlično novico za vse, ki za igranje sodobnejših računalniških iger niso pripravljeni odšteti veliko denarja za solidno grafično kartico. Podjetje AMD je namreč najavilo novo družine grafičnih kartic, ki bo namenjene tako osebni računalnikom kot prenosnikom. Tu gre za družino grafičnih kartic Radeon RX 5500, ki nudijo optimalno zmogljivost pri izrisu slik z ločljivostjo 1.920 x 1.080 slikovnih točk.

 

Za pripravo grafičnih kartic družine Radeon RX 5500 so pri podjetju AMD uporabili grafično jedro Navi, ki v primerjavi s prejšnjo generacijo porabi kar 1,6-krat manj električne moči. To dejansko pomeni, da kljub večji zmogljivosti novost proizvede precej manj toplotne moči. Nova družine grafičnih kartic podjetja AMD je po zmogljivosti primerljiva z grafičnimi karticami GeForce GTX 1650 konkurenčnega podjetja Nvidia, pri ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk pa je v določenih primerih celo za do 37 odstotkov zmogljivejša.

 

Prvi prenosnik opremljen z novo grafično kartico podjetja AMD bo MSI Alpha 15, zanj pa bo uporabljena mobilna grafična kartica Radeon RX 5500M in sicer v navezi s procesorjem AMD Ryzen 7 3750H. Novost bo opremljena s 38,1-centimetrskim oziroma 15-palčnim zaslonom polne visoke ločljivosti, ki bo ponujal frekvenco osveževanja kar 144 hercev na sekundo. Grafične kartice AMD Radeon RX 5500 za osebne računalnike pa naj bi bile na prodaj šele proti koncu letošnjega leta.

Naslednja novica:
3D tisk z najlonom, steklenimi in karbonskimi vlakni


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled