Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


AMD Ryzen Zen 4, 01.08.2020

AMD razkril orožje, ki bo podjetju Intel močno zagrenilo življenje!

p1090713.jpg
Procesorji AMD Ryzen Zen 4 naj bi bili še zmogljivejši in varčnejši z električno energijo!

Pri podjetju AMD so pred kratkim potrdili, da bodo njihovi najnovejši procesorji Ryzen 4000 za namizne osebne računalnike zagotovo naprodaj še pred koncem letošnjega leta. Novinci bodo na voljo tako končnim kupcem kot proizvajalcem že sestavljenih računalnikov in bodo namenjeni predvsem zahtevnejšim uporabnikom, saj naj bi ponujali izjemno zmogljivost. Procesorji AMD Ryzen 4000 bodo temeljili na osnovi zgradbe Zen 3 in bodo izdelani s pomočjo izboljšane 7-nanometrske tehnologije, natančneje "7nm + EUV".

 

V letu 2021 pa bo na svoj račun prišla nova generacija procesorjev AMD, ki bo temeljila na osnovi še naprednejše zgradbe, in sicer Zen 4. Ta bo izdelana s pomočjo 5- nanometrske tehnologije, kar pomeni, da bodo ti procesorji še zmogljivejši, hkrati pa bodo za delovanje porabili precej manj električne energije. Poleg tega bodo opremljeni še s precej zmogljivejšo vgrajeno grafično kartico, ki naj bi bila zlahka kos tudi najzahtevnejšim nalogam.

 

Več informacij o naprednih procesorjih AMD z zgradbo Zen 4 naj bi bilo razkritih v naslednjih nekaj mesecih. Novinci naj bi bili sprva na voljo le za osebne računalnike in strežniške sisteme. Nekoliko kasneje pa jih bomo seveda ugledali tudi v navezi s prenosniki.

Naslednja novica:
10 cenovno najbolj ugodnih mest za zagon lastnega podjetja


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled