Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


AMD, 12.01.2018

AMD s procesorji Ryzen 2 odločno nad Intel!

amd-ryzen-2-visi-taktovi-cesce-automatsko-overklokiranje_pmlkir.jpg
Procesorji AMD Ryzen 2 bodo še boljši od njegovih predhodnikov!

S prihodom prvih procesorjev Ryzen se je trend prodaje procesorjev AMD obrnil na bolje, saj je povpraševanje po njih iz meseca v mesec boljše. Zaradi tega verjamemo, da bo nova generacija procesorjev uporabnikom še bolj po godu, saj prinaša številne izboljšave v primerjavi s predhodno. Novi procesorji AMD Ryzen 2 temeljijo na osnovi procesorskih sredic Zen+ in so izdelani s pomočjo 12-nanometrske tehnologije.

Novi procesorji AMD Ryzen 2 naj bi v primerjavi s prvo generacijo tovrstnih procesorjev ponujali kar 15 odstotkov večjo gostoto tranzistorjev in s tem do 10 odstotkov večjo učinkovitost. Poleg tega bodo  delovali pri višji frekvenci, in sicer med 4,4 in 4,5 gigaherci, opremljeni  pa bodo s tehnologijo Boost 2. Tu gre za kombinacijo senzorjev, krmilnikov, programske opreme in hevristike, ki vam omogoča, da procesor samodejno zvišuje oziroma znižuje frekvenco delovanja glede na obremenitev, porabo električne energije, toplote in podobno. To seveda pripomore k bolj odzivnemu sistemu in k manjši porabi električne energije.

Poleg procesorjev Ryzen 2 so pri AMD-ju nedavno predstavili še sistemski nabor AMD X470. Ta je optimiziran za nove procesorje AMD Ryzen 2, kar pomeni, da bo poraba električne energije manjša, učinkovitost pa večja. Poleg tega bodo osnovne plošče uporabnikom osebnih računalnikov prinesle nove možnosti, kot na primer podporo za vodilo PCIe 3.0. Prve osnovne plošče opremljene z njim  bodo na voljo takoj, ko bodo na prodaj procesorji AMD Ryzen 2, kar naj bi se zgodilo že v prihodnjih nekaj mesecih.

Naslednja novica:
WiFi4EU bo na voljo v 103 občinah po Sloveniji


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled