Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Apex Legends že podira rekorde, 11.02.2019

Apex Legends že podira rekorde

apex_legends_2.jpg
So konkurenčnim streljačinam šteti dnevi?

Ko so člani kalifornijske razvojne ekipe Respawn Entertainment prejšnji teden lansirali svežo "battle royale" izkušnjo, si verjetno niti v sanjah niso mislili, da bo igra čez noč postala takšen hit. Njena napoved je prišla kot strela z jasnega in prvoosebna streljanka Apex Legends je takoj po razkritju postala vroča tema družbenih omrežij.


A časa za spletne diskusije ni bilo veliko, saj se je igra sočasno z napovedjo pojavila v digitalnih trgovinah Origin, PlayStation Store ter Microsoft Store, in prenekateri ljubitelji bojevanja "do zadnjega" so nemudoma odšli po brezplačno streljačino. Tako so avtorji le nekaj ur po njenem izidu zabeležili več kot milijon prenosov.


Direktor podjetja Vince Zampella je na Twitterju najprej zapisal, da je igro v manj kot 8 urah namestilo kar milijon igralcev, nedolgo zatem pa še, da je v pičlih 72 urah od izida že presegla vrtoglavih 10 milijonov prenosov.


Za lažjo predstavo naj povemo, da je Blizzardov Hearthstone do takšnih številk prišel šele mesec dni po izidu, Overwatch v treh tednih, Fornite pa v štirinajstih dneh.


Seveda pa se večigralski kralj ne bo kar tako umaknil s prestola. Fortnite je namreč v preteklem letu imel več kot 200 milijonov igralcev, toda ob tako udarnem začetku Apex Legends se njegovi ustvarjalci najbrž že sprašujejo, s čim naj omrežijo igralce, da jih obdržijo čim dlje od Respawnove nepričakovane uspešnice.

Naslednja novica:
Kako se obnese Huawei P30 pri mobilnem igranju?


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled