Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


, 17.02.2018

Aplikacija za napoved prihoda avtobusov

2_moovit.jpg
Moovit omogoča spremljanje avtobusov v živo

Če v današnjem svetu vrveža potujemo veliko z javnim potniškim prometom, sploh z avtobusi nam bo tale aplikacija prišla še kako prav, saj omogoča točno napoved prihodov in odhodov. Aplikacija Moovit omogoča, da z parimi kliki izvemo, kdaj točno bo prispel na določeno postajo določen avtobus in kdaj ima odhod.

Vendar za razliko od papirnatih voznih redov ima ta aplikacija to prednost, da pridobiva podatke v živo s strežnikov, kar pomeni, da deluje v realnem času (real-time) in tako napove prihod avtobusa do minute natančno.

Omogoča tudi vnos lokacije, ali pa preprosto prepustimo aplikaciji, da nas najde s pomočjo GPSa, ter nato sami izberemo postajo, za katero želimo videti odhode. Lahko pa jo tudi uporabimo kot orodje za navigiranje, kjer samo vtipkamo začetno oziroma izberemo našo trenutno lokacijo in končni cilj, aplikacija nam bo pa tako povedala, do katere postaje moramo in na kateri avtobus, ter če je potreben prestop.

Trenutno aplikacija podpira samo Ljubljano pri nas, ker pa je deloma odvisna tudi od prispevkov uporabnikov, bomo lahko zagledali njeno uporabo še v drugih večjih mestih po Sloveniji.

V tujini pa jo lahko uporabljamo tudi za druga javna prevozna sredstva, kot so vlak, tramvaj, podzemna železnica in podobno.

Ampak aplikacija ponuja še mnogo več. Na primer, poleg točne napovedi mestnega prometa nam še v samem centru Ljubljane omogoča, da najdemo najbližjo postajo Becikelj, kjer si lahko s pomočjo Urbane sposodimo kolo za kar celo uro brezplačno. Letna naročnina pa znaša samo 3€.

Aplikacija pa nam ne pove samo, kje se nahaja najbližje postajališče za kolesa, temveč tudi kako oddaljeno je, koliko je na voljo prostih mest za parkiranje koles in koliko je še na voljo koles za izposojo. Vse to nam ponuja v realnem času.

Za vse tiste, ki pa na mestnih avtobusih uporabljate Moneto, pa jo zamenjajte z Urbano, saj vam poleg možnosti izposoje koles omogoča tudi, da od prve validacije neomejeno prestopate znotraj območja še uro in pol popolnoma brezplačno, oziroma vključeno v ceno vožnje, katera znaša 1,20€. Uporabniki Monete te opcije žal nimajo in morajo vsakič plačati, brez možnosti prestopa.Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled