Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Apple iPhone X, 12.09.2017

Apple ga je pokazal: Tu je iPhone prihodnosti!

2_dims3.jpg
Apple iPhone X je pozitivno presenetil vse!

Spletne govorice o pametnem mobilnem telefonu iPhone X so se izkazale za resnične, saj ga je podjetje Apple javnosti predstavilo v okviru nedavne lastne konference. Nedvomno gre za presežek na področju pametnih mobilnih telefonov, saj zaslon pokriva skoraj celotno prednjo stranico naprave, z izjemo dela vrhnjega dela, kjer se nahaja spletna kamera. Za ta namen so inženirji podjetja Apple uporabili OLED zaslon s kar 14,7-centimetrsko oziroma 5,8-palčno diagonalo in ločljivostjo 2.436 x 1.125 slikovnih točk, kar pomeni, da gostota znaša kar 458 točk na palec. Poleg tega je zaslon združljiv s tehnologijo HDR (High Dynamic Range), ki pripomore k boljši kakovosti prikaza videoposnetkov, saj v zelo temnih in zelo svetlih območjih slike omogoča prikaz večjega števila podrobnosti.

Zaradi zaslona se je moralo podjetje Apple pri zasnovi pametnega mobilnega telefona iPhone X odreči gumbu Domov in bralniku Touch ID, kar bo za uporabnike telefonov iPhone nedvomno pomenilo veliko novost. Namesto pritiska omenjenega gumba bo moral uporabnik le potegniti prst od spodaj navzgor, za prijavo v telefon pa bo zadoščalo skeniranje obraza. Novost je opremljena s kovinskim ohišjem in stekleno prednjo in zadnjo stranico, na voljo pa bodo le dve barvi in sicer siva in črna.

Za zajem fotografiji so pri podjetju Apple poskrbeli z dvema digitalnima fotoaparatoma ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk, dovolj zmogljivosti pa mu zagotavlja procesor A11, ki je kar 25 odstotkov zmogljivejši od modela A10 in prinaša kar 70-odstotno izboljšavo na področju grafike. Pametni mobilni telefon Apple iPhone X seveda prinaša tudi sistem za brezžično polnjenje, piko na i pa nedvomno daje mobilni operacijski sistem iOS 11, ki prinaša veliko uporabnih novosti in možnosti.

Pametni mobilni telefon Apple iPhone X seveda ne bo poceni. Za nakup različice opremljene s 64 gigabajti sistemskega pomnilnika bo v Združenih državah Amerike treba odšteti preračunanih 835 evrov, v Evropi pa po vsej verjetnosti okoli 1.000 evrov. Cena zmogljivejše različice z 265 gigabajti prostora pa je vrednotena na preračunih 920 evrov, kar bo za kupce na evropskem trgu pomenilo okoli 1.100 evrov. Telefonbo za prednaročilo na voljo 27. oktobra, prvi kupci pa bodo vrhunski pametni mobilni telefon Apple iPhone X lahko kupili od 3. novembra dalje.

Naslednja novica:
10 najboljših fitnes merilnikov aktivnosti leta 2018


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled