Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Apple iPhone 11, 11.09.2019

Novi iPhone 11! Evolucija ali revolucija?

predstavljeni-su-iphone-11-i-iphone-11-pro-novi-ipad-i-apple-watch_vujrdk.jpg
Novi iPhone 11 je zgolj evolucija predhodnika, saj ne prinaša nič revolucionarnega.

Podjetje Apple je v okviru tradicionalnega dogodka pričakovano predstavilo novo generacijo pametnih mobilnih telefonov iPhone. Tu gre za pametne mobilne telefone iPhone 11, ki vsaj po zunanji obliki niso presenetili nikogar, saj so bile fotografije novosti javnosti razkrite že pred časom. Kljub temu novinci prinašajo nekaj novosti, ki nas bodo zagotovo takoj prevzele.

 

iPhone 11

Pametni mobilni telefon iPhone 11 je neposredno naslednik lanskoletne različice XR. Ta je na voljo v kar šest barvnih odtenkih in je opremljen s 15,5 oziroma 6,1-centimetrskim zaslonom OLED. V primerjavi s predhodnikom se razlikuje predvsem v smislu kakovostnejšega predvajanja glasbe ter dvojnega fotoaparata za kakovostnejši zajem fotografij in videoposnetkov. Tu je sedaj na voljo celo način za zajem fotografiji ponoči. Celoto poganja mobilni procesor A13 Bionic, ki naj bi bil za okoli 12 odstotkov zmogljivejši v primerjavi z lanskoletnim modelom. Novost se lahko pobaha še z daljšo avtonomijo delovanja in hitrejšim skeniranjem obraza, vse ostalo pa je enako kot pri lanskoletne modelu. Za novi iPhone 11 bo v Združenih državah Amerike treba odšteti preračunanih 633 evrov, kar je za okoli preračunanih 45 evrov manj kot v primerjavi z lanskoletnim modelom XR.

 

iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max

Za najzahtevnejše uporabnike pa je podjetje Apple pripravilo kar dve različici novega pametnega mobilnega telefona iPhone 11, in sicer iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max. Novinca se od predhodnega modela razlikujeta predvsem po sistemu kamer, ki so postavljene v kvadratno ohišje. Manjši iPhone 11 Pro je opremljen s 14,7-centimetrsko oziroma 5,8-palčno diagonalo, medtem ko model iPhone 11 Pro Max razpolaga s kart 16,5-centimetrskim oziroma 6,5-palčnim zaslonom.

 

Prenovljen zaslon OLED ponuja dinamično kontrastno razmerje dva milijona proti ena, podjetje Apple pa mu je dodelilo oznako Super Retina XDR. Novinca prav tako poganja mobilni procesor A13 Bionic, pri čemer različica Pro prinaša tri digitalne fotoaparate in daljšo avtonomijo delovanja, in sicer štiri ure daljšo avtonomijo za model Pro in pet urno avtonomijo za model Pro Max. Tu je na voljo še polnilec za hitro polnjenje baterije, in sicer zmogljivosti 18 vatov. Med vidnejšimi možnostmi pa gre izpostaviti funkcijo Deep Fusion, ki kar devet fotografij združi v eno za višjo kakovost, zajem videoposnetkov pa je sedaj mogoče v ločljivosti 4K, kar bo razveselilo mnoge.

 

Pametna mobilna telefona iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max seveda ne bosta poceni. Za manjši model bo namreč v Združenih državah Amerike treba odšteti preračunanih 904 evrov, za model iPhone 11 Pro Max pa preračunanih 995 evrov. Vsi trije novi modeli pametnih mobilnih telefonov iPhone bodo na voljo za prednaročilo kmalu, prvi kupci pa ga bodo prejeli 20. septembra.

Naslednja novica:
3 razlogi za učenje HTML5 jezika


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled