Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Apple, 11.09.2019

Kaj prinaša novi iPhone 11?

predstavljeni-su-iphone-11-i-iphone-11-pro-novi-ipad-i-apple-watch_vujrdk.jpg
Novi iPhone 11 je zgolj evolucija predhodnika, saj ne prinaša nič revolucionarnega.

.. Apple je v okviru tradicionalnega dogodka pričakovano predstavil novo generacijo pametnih mobilnih telefonov iPhone ..

Gre za pametne mobilne telefone iPhone 11, ki vsaj po zunanji obliki niso presenetili nikogar, saj so bile fotografije novosti javnosti razkrite že pred časom. Kljub temu novinci prinašajo nekaj novosti.

 

iPhone 11

Pametni mobilni telefon iPhone 11 je neposredno naslednik lanskoletne različice XR. Ta je na voljo v kar šest barvnih odtenkih in je opremljen s 15,5 oziroma 6,1-centimetrskim zaslonom OLED. V primerjavi s predhodnikom se razlikuje predvsem v smislu kakovostnejšega predvajanja glasbe ter dvojnega fotoaparata za kakovostnejši zajem fotografij in videoposnetkov. Na voljo je celo način za zajem fotografiji ponoči. Celoto poganja mobilni procesor A13 Bionic, ki naj bi bil za okoli 12 odstotkov zmogljivejši v primerjavi z lanskoletnim modelom. Novost se lahko pobaha še z daljšo avtonomijo delovanja in hitrejšim skeniranjem obraza, vse ostalo pa je enako kot pri lanskoletnem modelu. Za novi iPhone 11 bo v Združenih državah Amerike treba odšteti preračunanih 633 evrov, kar je za okoli preračunanih 45 evrov manj kot v primerjavi z lanskoletnim modelom XR.

 

iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max

Za najzahtevnejše uporabnike je podjetje Apple pripravilo kar dve različici novega pametnega mobilnega telefona iPhone 11, in sicer iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max. Novinca se od predhodnega modela razlikujeta predvsem po sistemu kamer, ki so postavljene v kvadratno ohišje. Manjši iPhone 11 Pro je opremljen s 14,7-centimetrsko oziroma 5,8-palčno diagonalo, medtem ko model iPhone 11 Pro Max razpolaga s kar 16,5-centimetrskim oziroma 6,5-palčnim zaslonom.

 

Prenovljen zaslon OLED ponuja dinamično kontrastno razmerje dva milijona proti ena, podjetje Apple pa mu je dodelilo oznako Super Retina XDR. Novinca prav tako poganja mobilni procesor A13 Bionic, pri čemer različica Pro prinaša tri digitalne fotoaparate in daljšo avtonomijo delovanja, in sicer štiri ure daljšo avtonomijo za model Pro in peturno avtonomijo za model Pro Max. Tu je na voljo še polnilec za hitro polnjenje baterije, in sicer zmogljivosti 18 vatov. Med vidnejšimi možnostmi gre izpostaviti funkcijo Deep Fusion, ki kar devet fotografij združi v eno za višjo kakovost, zajem videoposnetkov pa je mogoč v ločljivosti 4K, kar bo zagotovo razveselilo mnoge.

 

Pametna mobilna telefona iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max seveda ne bosta poceni. Začetna cena manjšega modela bo namreč v Združenih državah Amerike okoli preračunanih 900 evrov, modela iPhone 11 Pro Max pa slabih 1000 evrov. Novi modeli pametnih mobilnih telefonov iPhone so od 20. septembra na voljo tudi v Sloveniji.

Skrivalnice glede sistemskega pomnilnika

Podjetje Apple med predstavitvijo novih pametnih mobilnih telefonov iPhone 11 ni razkrilo količine sistemskega pomnilnika. Ker pametni mobilni telefoni Android razpolagajo s 6, 8 in celo 12 gigabajti sistemskega pomnilnika, so zanesenjaki Geekbench sprejeli odločitev, da preverijo dejansko količino pomnilnika novega telefona iPhone 11 Pro. Prišli so do spoznanja, da je novi iPhone dejansko opremljen z "zgolj" 4 gigabajti sistemskega pomnilnika, kar mnogih poznavalcev sicer ni presenetilo. Podjetje Apple namreč meni, da bi moral imeti telefon zgolj toliko pomnilnika, kot ga dejansko potrebuje in ne več zgolj za potrebe marketinga.

 

Merilna programska oprema Geekbench je pokazala, da je novi iPhone 11 Pro v enojedrnem načinu delovanja dosegel 5.472 točk, v večjedrnem načinu pa 13.769 točk, kar je precej bolje od trenutno najzmogljivejšega pametnega mobilnega telefona Android. Pametni mobilni telefon Asus ROG Phone 2 s procesorjem Snapdragon 855 in sistemskim pomnilnikom kapacitete 12 gigabajtov je namreč v omejenem merilnem programu dosegel 3.608 točk, v večjedrnem načinu pa 11.359 točk.

Naslednja novica:
Huawei objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje leta 2020


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled