Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Apple iTunes, 14.06.2018

Apple povsem odpisal aplikacije za rudarjenje kriptovalut!

app-store-hero.jpg
Na spletni trgovini Apple kmalu ne bomo več našli aplikacij za rudarjenje kriptovalut!

Pred kratkim smo poročali o tem, da ameriško ministrstvo za pravosodje utemeljeno sumi, da so številni posredniki oziroma trgovci z manipuliranjem zviševali vrednost številnih navideznih denarnih enot, vključno s trenutno najbolj priljubljenim Bitcoinom (https://bit.ly/2JQRbre). To je tudi razlog, zakaj kriptovalutam vse bolj obračajo hrbet tudi drugo podjetja in inštitucije. Tokrat pa je na vrsti podjetje Apple, saj je v okviru njegove spletne trgovine iTunes prepovedal vse mobilne aplikacije za rudarjenje kriptovalut.

Applova odločitev bo »prizadela« vse uporabnike njegovih mobilnih naprav, vključno s pametnimi mobilnimi telefoni iPhone in tabličnimi računalniki iPad. Čeprav podjetje Apple razlogov za prepoved aplikaciji za rudarjenje kriptovalut ni podal, mnogi poznavalci verjamejo, da je odločitev povezana tudi z goljufijami. Spletni kriminalci namreč pripravljajo vse več lažnih mobilnih aplikacij z namenom, da za rudarjenje navideznih denarnih enot neupravičeno uporabljajo procesorsko moč nič hudega slutečih uporabnikov.

Pri tem večja še omeniti, da bo podjetje Apple vse aplikacije za rudarjenje, ki se nahajajo v okviru njegove spletne trgovine, v celoti odstranil v naslednjih nekaj tednih. Nove aplikacije pa seveda ne bodo več dobile možnosti vstopa v spletno trgovino AppStore.

Naslednja novica:
Windows 7 je uporabnikom začel prikazovati opozorila


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled