Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


BMW RealWear HMT-1, 15.06.2019

Avtomehaniki odslej s pametnimi očali

bmw-ovi-mehanicari-u-americi-pocet-ce-koristiti-pametne-naocale_8wpefd.jpg
Napredna tehnologija bo mehanikom pomagala pri reševanju najzahtevnejših tehničnih težav.

Z razvojem tehnologije se naše vsakdanje življenje spreminja iz desetletja v desetletje oziroma pri zdajšnji hitrosti iz leta v leto. Od izuma GPS tehnologije, do seveda pametnih telefonov, je tehnologija revolucionarno spremenila življenja ljudi po celem svetu. Tehnologija spreminja tudi način dela mehanikov, na kar so jasno nakazali pri nemškem proizvajalcu avtomobilov BMW. Ti bodo namreč v Združenih državah Amerike pričeli uporabljati številne napredne tehnologije, katerih cilj bo pospešiti in olajšati njihovo delo.

 

Poleg uvedbe novega tehničnega informacijskega podpornega sistema in izmenjave informacij se bo spremenil tudi način, kako bodo tehnični podatki »prispeli« do zaposlenih. Podjetje BMW bo namreč njihove mehanike opremil s posebnimi pametnimi očali, kar pomeni, da bodo ti imeli neposredno video povezavo z inženirji in drugimi strokovnjaki, ter dobili hitro pomoč pri reševanju zahtevnejših problemov pri servisiranju vozil. Strokovnjaki, ki bodo nudilo podporo mehanikom, bodo lahko preko pametnih očal namreč prikazali tehnične načrte, navodila, sheme in druge dokumente, ki jim bodo pomagali pri njihovem delu.

 

Takšna izmenjava informacij je seveda veliko bolj učinkovita kot pošiljanje dokumentov in fotografij ali pojasnjevanje kompleksnih tehničnih težav in rešitev po telefonu. Pametna očala bodo na voljo mehanikom vseh 347 servisnih centrov podjetja BMW v Združenih državah Amerike. Pri tem velja še omeniti, da bodo mehaniki pri delu uporabljali pametna očala HMT-1 podjetja RealWear ter napredno programsko opremo za vizualizacijo s pomočjo navidezne resničnosti in komunikacijo programske hiše Ubimax.

Naslednja novica:
Prva grafična kartica AMD Navi za delovne postaje!


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled