Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


J.D. Power, 29.06.2020

Avtomobil najslabše kakovosti je..

korisnici-ocijenili-tesle-su-najlosije-sastavljeni-automobili_gimonw.jpg
Avtomobili najslabše kakovosti so električni avtomobili podjetja Tesla.

Nakup novega osebnega avtomobila je vse prej kot poceni, zato se kupci pred nakupom pozanimajo o njegovi kakovosti in zanesljivosti. Pri tem so nam v veliko pomoč tudi raziskave, ena izmed njih pa je nedvomno raziskava analitskega podjetja J.D. Power. Ti so nedavno opravili raziskavo ameriškega avtomobilskega trga, izsledki njihove raziskave pa so presenetili mnoge.

 

Raziskovalci analitskega podjetja J.D. Power so namreč prišli do spoznanja, da so kupci zdaleč najmanj zadovoljni nad kakovostjo izdelavo avtomobilov podjetja Tesla. To je sicer presenetilo mnoge. Podjetje Tesla je poznano predvsem po svojih inovativnih tehnoloških rešitvah, in sicer od avtomobilskih večpredstavnostnih sistemov, zmogljivih električnih pogonov in baterij ter avtonomnih sistemov, ki so zdaleč pred celotno konkurenco na trgu.

 

Pri tem velja omeniti, da je analitsko podjetje J.D. Power raziskavo avtomobilskega trga opravilo v 35 državah širom sveta. Pri podjetju Tesla so raziskovalci zabeležili 250 okvar na 100 novih avtomobilov, kar je skoraj dvakrat več kot pri avtomobilih podjetji Dodge in Kia, ki imata 136 okvar na 100 vozil. Podjetje Tesla je že prej imelo velike težave z dobavami, predvsem njihovo količino, pa tudi zamude pri proizvodnji zaradi različnih tehničnih težav. Te težave pa se posledično žal odražajo tudi pri končnih izdelkih.

 

Kupci električnih avtomobilov Tesla so bili zdaleč najmanj zadovoljni s slabo kakovostjo sestave avtomobila, hrupom prezračevanega sistema, škripanjem slabo privitih delov avtomobila in napake pri barvanju karoserije. To je za mnoge kupce nesprejemljivo glede na to, da avtomobili podjetja Tesla niso poceni. Najmanj težav pa so avtomobili podjetja Tesla imeli z večpredstavnostnimi sistemi. Ti naj bi bili za nameček precej boljši od celotne konkurence.

Naslednja novica:
Prepogljivi telefon vendarle tudi za podjetje Google?


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled