Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


kriptovalute, 12.01.2018

Bitcoin na novi veliki preizkušnji

4e10c4b520d82bb320be-bitcoin.jpg
Konec rudarjenja Bitcoinov na Kitajskem?

Leto se je komaj prav začelo, najbolj popularna kriptovaluta Bitcoin pa je znova na preizkušnji. Tokrat naj bi Kitajci nehali rudariti za to popularno kriptovaluto.

Težava se pravzaprav pojavi pri težavnosti, pri kateri se nahaja Bitcoin, oziroma pri rudarjenju - reševanju matematičnih problemov. Vse od dni, ko smo lahko rudarili z našim računalnikom, do grafičnih kartic, ter vse do posebnih rudarjev, ki so še danes popularni.

Težava pa nastopi pri porabi električne energije. Namreč, Kitajska sedaj rudari za dve tretjini vseh Bitcoinov v obtoku. Za to je potrebno vedno več rudarjev, ki pa porabijo vedno več električne energije.

Sedaj lahko en takšen rudnik porabi v enem dnevu toliko elektrike, kot jo navadno gospodinjstvo v celem letu.

Tako zdaj Kitajska vlada naproša, naj prenehajo z rudarjenjem, saj že primanjkuje električne energije, oziroma jo sama država ni več sposobna pridelati toliko za nemoteno delovanje.

Samo v zadnjih letih, Kitajska predstavlja približno 70% delež pri kriptovalutah. Tako želijo oblasti, da posamezniki in podjetja prenehajo rudariti, ali pa "rudnike" preselijo v druge države, saj zaradi pomanjkanja elektrike, so nekatera že tako omejena gospodinjstva.

To premikanje rudarjev, pa naj bi po ocenah strokovnjakov za kriptovalute pomenilo, da bi se vrednost Bitcoina kar pošteno zanihala, vsaj dokler ne bi spet vzpostavili delovanja v drugih državah.

Nikakor pa ne pomeni, da bo cena zrasla, saj bo zato nastalo tudi manj novih Bitcoinov, kot tudi omrežje ne bo začelo propadati zaradi potrjevanja transakcij, saj bi ostali rudniki prevzeli delo in s tem bi težavnost padla.

Tudi v uredništvu Računalniških novic, smo se preizkusili v nakupu in prodaji kriptovalut. Več si pa lahko preberete na naslednji povezavi -> https://www.racunalniske-novice.com/novice/dogodki-in-obvestila/ali-je-zdaj-pravi-cas-za-investicijo-v-bitcoin.html 

Naslednja novica:
Lexmark ostaja vodilni ponudnik upravljanih storitev tiskanja in dokumentnih storitev


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled