Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


BlackBerry KEY2 LE, 11.10.2018

BlackBerry se vrača povsem v svojem slogu

blackberry-key-2-hero-image1.jpg

Ko se podjetje Blackberry drži tistega, kar zna najbolje, mu le redkokdo lahko sledi. Škoda je edino ta, da v tem primeru lahko govorimo le o telefonih, ki temeljijo na varnosti in so opremljeni s QWERTY tipkovnicami. Telefon BlackBerry Key2 je bil neke vrste vrnitev k obliki, ki je nekaj let živela v zatišju, torej je bilo logično, da bo Blackberry ponudil naslednika, ki prav tako navdušuje s svojo tipkovnico. Govorimo o pametnem mobilnem telefonu BlackBerry Key2 LE, ki v primerjavi s predhodnikom prinaša nekoliko manj zmogljivo strojno opremo, a je še vedno zanimiv tudi za nekoliko zahtevnejše uporabnike.

BlackBerry Key2 LE je opremljen z zaslonom s komaj 11,4-centimetrsko oziroma 4,5-palčno diagonalo in z razmerjem stranic tri proti dve, ponuja pa izris slik z ločljivostjo 1.080 x 1.620 slikovnih točk, kar pa je pohvalno. Po strojni plati novost ni ravno od muh, saj so ga inženirji opremili z osemjedrnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 636 frekvence 1,8 gigahercev, štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom z 32 gigabajti oziroma 64 gigabajti prostora (odvisno od različice). Tu je bilo odlično poskrbljeno tudi za zajem fotografij, saj sta na voljo fotoaparata v ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk in 5 milijonov slikovnih točk (za globinske fotografe), za spletne konference pa je na razpolago kakovostna spletna kamera z ločljivostjo 8 milijonov slikovnih točk.

Telefonu BlackBerry Key2 LE dovolj dolgo avtonomijo delovanja zagotavlja baterija zmogljivosti 3000 miliamper ur, saj ga lahko brez polnjenja uporabljamo do dva dni. Za varovanje informacij in učinkovito delovanje pa so na voljo tehnologije Dtek, Locker in Power Center. Piko na i pa deje še mobilni operacijski sistem Android 8.1 Oreo, kmalu pa naj bi sledila težko pričakovana nadgradnja na novejši Android 9.0 Pie.

Zanimivi BlackBerry Key2 LE, ki bo na voljo z modro tipkovnico v kombinaciji s kar tremi barvami, in sicer črno, rdečo in zlato, bo v Združenih državah Amerike na prodaj od 12. oktobra dalje, zanj pa bo treba odšteti okoli preračunanih 348 evrov. To posledično pomeni, da bomo za novost na evropskem trgu po vsej verjetnosti morali odšteti okoli 400 evrov.

Naslednja novica:
Več kot tretjina najhitreje rastočih se tehnoloških podjetij v Evropi je stacioniranih v Veliki Britaniji


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled