Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Essential PH-2, 10.02.2019

Bo Essential končno odpravil glavno težavo s spletno kamero pametnih telefonov?

essential-ph-2-mogao-bi-imati-zaslon-bez-ureza-i-rupa-ispod-kojeg-bi-bila_d69iyq.jpg
Novi pametni mobilni telefon podjetja Essential naj bi bil resnično nekaj posebnega.

Pred slabima dvema letoma je po mnenju mnogih strokovnjakov luč sveta ugledal najboljši pametni mobilni telefon z Androidom, saj je vseboval praktično vse, kar uporabniki potrebujemo za predvajanje zabavnih vsebin in za delo. Eden največjih adutov telefona Essential Phone je nedvomno bil zaslon s 14,5-centimetrsko oziroma 5,7-palčno diagonalo, saj ta prekriva celotno sprednjo stran naprave, vključno z zgornjim delom, kjer se celo »ovije« okoli spletne kamere.

 

Na žalost mnogih ljubiteljev Androida vse prednosti pametnega mobilnega telefona Essential Phone niso prepričale uporabnikov storitev mobilne telefonije. To je tudi eden izmed ključnih razlog, zakaj so pri podjetju Essential nedavno uradno potrdili, do so povsem prenehali s proizvodnjo njihovega prvega in edinega pametnega mobilnega telefona. Poleg tega so v izjavi za javnost zapisali, da so ustavili razvoj druge generacije pametnega mobilnega telefona Essential Phone, kar dejansko pomeni, da ta zagotovo ne bo ugledal luči sveta.

 

Kljub temu pri podjetju Essential še niso rekli zadnje. Njegovi inženirji naj bi namreč pripravljali noviteto, ki naj bi za vedno odpravila vse manj priljubljene reže na zaslonih in nič kaj bolj všečne luknje v zaslonih, ki je trenutno potrebna za to, da imajo uporabniki na voljo večjo površino zaslona in ob tem lahko uporabljajo tudi spletno kamero. Ti so namreč pripravili rešitev, kjer je spletna kamera dejansko skrita za steklom zaslona in ko ni v uporabi, je uporabniku povsem nevidna. Ko pa jo uporabnik aktivira, zaslon v tej točki postane prosojen in tako kameri omogoča, da lahko zajame sebek uporabnika pametnega telefona.

 

Novi način »skrivanja« spletne kamere bi po prepričanju strokovnjakov lahko, poleg rež in lukenj v zaslonih, odpravilo tudi rešitve, ki spletno kamero »prikažejo« iz ohišja telefona. Kdaj bo novi pametnih mobilni telefon podjetja Essential z inovativno spletno kamero na voljo v prodaji trenutno še ni znano. Upajmo da kmalu, saj bo šlo zagotovo za napravo, ki bo prinesla kar nekaj svežine na področje mobilne telefonije.

Naslednja novica:
Lexmark razširil nabor naprav iz družine Lexmark GO


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled