Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Microsoft, 17.09.2019

Bo Microsoft dokončno odpravil težave s prepogljivimi zasloni?

kdsnfsafa.jpg
Microsoftov izum naj bi omogočil pričetek množične izdelave prepogljivih mobilnih naprav!

Prihodnost na področju pametnih mobilnih telefonov bo prepogljiva, kar so pokazali že številni vodilni proizvajalci telefonov. Kljub temu večjih uspehov na tem področju še ni, saj se je izkazalo, da so prepogljivi zasloni nadvse občutljivi na prepogibanje. Manjša neprevidnost ali delec prahu so namreč dovolj, da se prepogljivi del zaslona uniči do te mere, da naprava enostavno ni več uporabna.

 

Kot pa vse kaže so pri podjetju Microsoft vendarle iznašli način, kako izboljšati obstojnost prepogljivih zaslonov oziroma naprav z dvema zaslonoma. Iz njihovega najnovejšega patenta je namreč razvidno, da naj bi težavo z lomljenjem prepogljivih zaslonov odpravili tako, da bi prepogljiv del zaslona napolnili s plinom ali tekočino. S tem bi dejansko zmanjšali obrabo zaslona na tem delu naprave, kar naj bi posledično pripomoglo k daljši življenjski dobi tako zaslona kot same naprave.

 

Ker je patent za omenjeno tehnologijo vložil Microsoftov tehnološki oddelek obstaja možnost, da novost ne bo rezervirana zgolj za Microsoftove izdelke ampak tudi za izdelke drugih proizvajalcev, ti pa bodo morali računalniškemu gigantu seveda plačati licenčnino za uporabo. Po ocenah strokovnjakov naj bi nova tehnologija zaživela že v teku naslednjega leta, od nje pa bomo največ imeli ravno mi, saj bomo lahko brez bojazni uporabljali preogljive mobilne naprave.

Naslednja novica:
Pametna ročna ura brez primere!


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled