Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


US Tax Center, 14.02.2018

Bo plačilo davčnih obveznosti mogoče opraviti celo z bitcoini?

1_1_bnxhrv0vqcqjqpze6escsq.jpg
Zanimanje za kriptovalute je v ZDA prisotno celo v državnih inštitucijah.

Vsi tisti, ki vas vsaj malo zanimajo kriptovalute, ste v zadnjih nekaj tednih verjetno opazili velik padec vrednosti praktično vseh glavnih kriptovalut, na čelu z Bitcoinom, Ethereumom, Ripplom in Litecoinom. Kljub temu navidezne denarne enote še niso rekle zadnje, saj so številni poznavalci prepričani, da bodo te kmalu ponovno »zaživele«. V njihovo prihodnost pa očitno verjamejo celo pri senatu ameriške zvezne države Arizona, saj so nedavno potrdil zakonski osnutek, na podlagi katerega bo mogoče že v bližnji prihodnosti državne davke plačevati z bitcoini in še nekaterimi drugimi kriptovalutami. Za veljavnost mora to zakonodajo potrditi še predstavniški dom, kjer podpora ni gotova, a gre vseeno za zelo pomemben korak pri popularizaciji kriptovalut.

Zakonski osnutek o uporabi kriptovalut za poplačilo davčnih obveznosti je je 24. januarja letos najprej potrdil Odbor za finance pri arizonskem senatu, kjer je bil izid glasovanja 4 proti 3. Po razpravi v senatu ga je sprejel tudi ta, in sicer je zanj glasovalo 16 senatorjev, proti pa 13. Sedaj pa je ključno še glasovanje v predstavniškem domu, saj le na ta način zakon lahko prične veljati.

Čeprav bi Arizona za poplačilo davkov kmalu lahko sprejemala kriptovalute, se po drugi strani ne bo izpostavljala valutnemu tveganju, saj je njihova vrednost nestabilna. Arizonski zakon namreč predvideva vzpostavitev posebnega mehanizma, ki bo poskrbel, da se bodo prejeta plačila v navidezni denarni eniti v roku 24 ur samodejno pretvorila v dolarje po trenutno veljavnem tečaju.


Nedavno pa smo se tudi v uredništvu Računalniških novic preizkusili v nakupovanju kriptovalut. Več si lahko preberete na povezavi https://www.racunalniske-novice.com/novice/dogodki-in-obvestila/kako-najbolj-enostavno-kupiti-bitcoin.html.

Naslednja novica:
Najbolj strašen robot doslej?


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled