Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Širši pregled tehnologije 3D-tiskalnikov, programske opreme, materialov in trendov, 06.02.2019

Brezplačna delavnica o 3D-tisku

3dprint5.jpg

Delavnica je namenjena vsem, ki vas že zanima 3D-tiskanje in bi želeli izvedeti več praktičnih in teoretičnih znanj, ter seveda tudi tistim, ki tehnologije 3D-tiskanja še ne poznate, in se lahko uvrstite v eno izmed skupin: inovatorji, inženirji, oblikovalci, arhitekti, modelarji, ljubitelji naprednih tehnologij in vsi, ki bi želeli na hiter, enostaven ter poceni način priti do unikatnih izdelkov. Vsi udeleženci naših delavnic tehnologijo 3D-tiska spoznajo za zelo uporabno na večih področjih njihovega dela in življenja.

SPOZNAJTE TEHNOLOGIJO 3D-TISKA

Dohajate tehnološki razvoj? Poznate 3D-tiskalnike in zakaj so že zdaj nujen del industrije? Na brezplačni delavnici bomo z vami delili svoje znanje in izkušnje iz sveta 3D-tiska. 

Skozi delavnico, ki bo potekala 13.2.2019 z začetkom ob 9. uri v prostorih Javnega zavoda Cene Štupar, (Linhartova 13, Ljubljana), je podan širši pregled tehnologije 3D-tiskalnikov, programske opreme, materialov in trendov. Spoznali boste tudi prvi 3D-tiskalnik 3D-Inovator, ki je rezultat slovenskega razvoja in nadgradnje izbranega odprtokodnega 3D tiskalnika RepRap skupnosti. V živo boste videli celoten postopek nastajanja izdelka od izvorne ideje, modeliranja, priprave na 3D-tisk ter sam 3D-tisk v nekaj minutah.


Da je bila vaša obutev oblikovana računalniško in da je bil prvi izvod vašega levega čevlja 3D-natisnjen, je najbrž relativno nova informacija. 3D-tiskanje hiš, kosti in orožja je res bolj odmevno, a zaradi smeri malo preveč oddaljeno. Vaš levi čevelj ni.


KOMU JE DELAVNICA NAMENJENA?


Delavnica je namenjena vsem, ki jih zanima, kaj je že, kaj bo in kaj sledi v 3D-tehnologiji. Vabimo vse, ki vas že zanima 3D-tiskanje in bi želeli izvedeti več praktičnih in teoretičnih znanj, ter seveda tudi tiste, ki tehnologije 3D-tiskanja še ne poznate, in se lahko uvrstite v eno izmed skupin: inovatorji, inženirji, oblikovalci, arhitekti, modelarji, ljubitelji naprednih tehnologij in vsi, ki bi želeli na hiter, enostaven ter poceni način priti do unikatnih izdelkov. Vsi udeleženci naših delavnic tehnologijo 3D-tiska spoznajo za zelo uporabno na večih področjih njihovega dela in življenja.


Predstavili vam bomo:

– kakšni so trendi na področju 3D-tiskalnikov,

– kje naj začnem – kaj lahko s tiskalnikom počnem,

– kakšna je pot od ideje do natisnjenega modela,

– praktični primer modeliranja, priprave na 3D-tisk in sam 3D-tisk na slovenskem odprtokodnem 3D-tiskalniku.

Čas je, da izveste, kaj vse lahko že danes naredite s 3D-tiskalnikom in da vam pomagamo premagati mit, da je 3D-tisk nedosegljiva tehnologija, in se soočiti z dejstvom, da je to tehnologija  sedanjosti in cenovno dostopna vsakomur.

Podjetje iTehLab d.o.o. iz Ljubljane v obliki brezplačnih in tehničnih delavnic ter drugih izobraževanj že vrsto let predaja svoje znanje in izkušnje širši javnosti. Na njihovi spletni strani lahko sledite novicam in zanimivostim iz sveta 3D-tiska.

Naslednja novica:
FaceApp v zadnjih nekaj tednih beleži 12,7 milijona novih uporabnikov


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled