Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Central Intelligence Agency, 16.07.2017

CIA ima orodje za prebiranje sporočil na vašem Androidu!

a0398c04895574a7aaf55aa65c0f876c.c3ea36a0a5135db6ceeebeb5344cd685.jpg
Če imate na vašem Androidu nameščeno aplikacijo TideCheck jo nemudoma odstranite!

Na začetku marca je spletna stran Wikileaks presenetila z objavo paketa dokumentov Vault 7 (http://bit.ly/Wikileaks-CIA), ki vsebuje več kot 8.700 tajnih dokumentov ameriške varnostno-obveščevalne službe Cia (Central Intelligence Agency). Najnovejše razkritje pa bo nedvomno pognalo strah v kosti uporabnikom pametnih mobilnih telefonov Android. Kot vse kaže Cia razpolaga s škodljivo programsko kodo, ki lahko prestreza tako poslana kot tudi prejeta kratka sporočila SMS in jih preusmerja na strežnike ameriške varnostno-obveščevalne službe.

Tu gre za zlonamerno kodo HighRise, ki je skrita znotraj aplikacije TideCheck. Škodljiva programska koda se zažene vsakič, ko zaženemo pametni mobilni telefon in je prikazana kot aktiven proces. Škodljiva programska koda za prestrezanje kratkih sporočil SMS je bila pred leti pripravljena za mobilne operacijske sisteme družin od Android 4.0 Ice Cream Sandwich do Android 4.3 Jelly Bean. Ker pa je od prve tovrstne zlonamerne kode minilo že kar nekaj let, so strokovnjaki za informacijsko varnost prepričani, da ta sedaj deluje tudi na novejših različicah Androida.

Če torej razpolagate z mobilno napravo Android, za nameščanje mobilnih aplikacij uporabljajte izključno spletni portal Google Play in ne klikajte na povezave v sporočilih, ki ste jih prejeli od neznancev. Poleg tega nikakor ne pozabite na vedno bolj pomembno mobilno protivirusno zaščito. Najboljše pa je, če lahko posodobite vašo mobilno napravo na najnovejši Android, kar pa je žal omogočeno le peščici mobilnih naprav Android.

Naslednja novica:
Vse, kar potrebujete za ogled nogometnega prvenstva


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled