Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Retro Games THEC64, 26.06.2019

Commodore 64 kmalu ponovno med nami

813ixf6vcl._sl1500_.jpg
Retro računalnik THEC64 bo brez težav navdušil tudi najzahtevnejše ljubitelje retro iger.

Podjetje Commodore je že daljnega leta 1982 na trg poslalo računalnik Commodore 64, ki je prejel naziv najbolje prodajane naprave v zgodovini. Ker ga številni uporabniki še vedno kujejo v zvezde, je britansko podjetje Retro Games pred kratkim najavilo, da bo konec leta ponudilo v prodajo novo različico priljubljenega računalnika. Novost bo opremljena s prodajno oznako THEC64, po velikost in obliki pa bo povsem enaka računalniku Commodore 64 iz leta 1982.

 

Retro računalnik THEC64 bo opremljen s povsem funkcionalno tipkovnico. Poleg bomo našli še igralno palico, ki jo bomo povezali z enim od štirih podatkovnih vmesnikov USB. Za povezavo s televizorjem ali računalniškim zaslonom bo na voljo vmesnik HDMI. Novost bo ponujala tri združljivosti oziroma sisteme, in sicer BASIC, s katerim je razpolagal začetni Commodore 64, VIC20 BASIC ter Games Carousel. Na novem računalniku THEC64 bo prednameščenih kar 64 iger, ki bodo nudile 50-herčno in 60-herčno hitrost osveževanja.

 

Tako v načinu BASIC kot v načinu VIC20 BASIC bo mogoče igrati bogato paleto nekdaj priljubljenih iger, kot so California Games, Paradroid, Hover Bovver, Iridis Alpha in Gridrunner. Za shranjevanje iger bomo lahko uporabili kar klasični pomnilniški ključ USB. Računalnik THEC64 bo naprodaj od 5. decembra letos, zanj pa bo v evropskem prostoru treba odšteti okoli 120 evrov.

Naslednja novica:
Android 10 kočno na voljo za Galaxy S10!


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled