Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Control - že v prodaji, 09.09.2019

Control - svojevrstna in skrivnostna igra že v prodaji

1_harveynorman982x300.jpg

Control - svojevrstna in skrivnostna igra, ki je navdušila novinarje širom sveta že v prodaji

Pravijo, da finski Remedy znova in znova delajo eno samo igro – Maxa Paynea v preoblekah. Najprej je bil Maksi, potem Alan Wake, pa Quantum Break in zdaj Control. Vse to je noir-xfiletovska roba s temnimi, izmučenimi protagonisti, ki se tretjeosebnim streljanjem prebijajo skozi svet ogrožajoče misterije, v katerih se prejkone odraža njihova razdrapana podzavest. Control tovrstnega mnenja ne bo ovrgel, je pa vsekakor zanimiva in solidna igra s svojevrstnim slogom, ki ostane v spominu.


Pisec Maxa Paynea in Alana Wakea, Sam Lake, si je zamislil svet, ki ga ogroža »sikanje« iz druge dimenzije – zvok, ki obseda ljudi in jih spreminja v krvoločne nakaze. Postanemo nova voditeljica organizacije za boj proti paranormalnemu, ki domuje v nenavadni stavbi znotraj New Yorka. Zgradba je navznoter večja kot od zunaj in nudi prehode v neznane razsežnosti, od koder prihajajo nevarnosti. Kot Jesse vihtimo »živo orožje«, nenavadno pištolo, ki jo je mogoče razvijati, poleg tega pa posedujemo še sposobnost manipuliranja okolice. Lahko namreč v slogu jedijskih vitezov prijemamo objekte, jih držimo pred sabo kot ščit in jih mečemo v sovražnike.


To je temelj za napeto igro, ki se upira pričakovanjem. Niti najmanj ni lahka, brutalistična arhitektura je edinstvena, vsebina pa se kmalu izkaže za nelinearno. Štab Jesseijine organizacije je mnogo večji, kot se zdi, in skladno z nabiranjem sposobnosti ter napredovanjem v zgodbi odklepamo vse bolj odročne predele in neobvezne spopade. Gre za znani slog »metroidvania«, in čeprav struktura ni na nivoju Dark Souls, je finska igra zaradi te naprednosti kul tudi na daljši rok. Še dobro, saj avtorji obljubljajo dodatno vsebino. Je pa res, da je gladkost na običajnem PS4 in XBO ter na slabših računalnikih zelo slaba; za spodobno izkušnjo potrebujete vsaj PS4 Pro, Xbox One X ali dober PC.

Naslednja novica:
Postani strokovnjak za informacijsko varnost – študiraj v centru Ljubljane


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled