Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Disney, 15.04.2019

Disney plus, Netflix minus?

tumblr_pjl83hjuyg1v79cwgo1_1280.jpg

Na trg spletnih vsebin je pred kratkim svoje karte položil tudi Disney ter tako naznanil hudo konkurenco Netfixu. Datum 12. november, s katerim TV platforma tudi uradno vstopa na trg, je bil seveda skrbno marketinško nadzorovan, saj bosta le malo kasneje svoje premiere deležna tako Frozen 2 (22. november) kot tudi nov film iz franšize Star Wards (20. december). Sprva bo Disney plus namenjen zgolj ameriškemu trgu, kasneje pa namerava svoj projekt razširiti še na preostale regije po svetu. Cena Disney Plus bo mesečno znašala 7 dolarjev ter 70 dolarjev, v kolikor se bodo uporabniki odločili za letno členarino.

Med američani je trenutno daleč najbolj priljubljen Netflix (13 dolarjev mesečno), in trenutne ocene kažejo na to, da ima samo v ZDA 60 miljonov uporabnikov. Pri Disneyu veliko stavijo na svoji veliki franšizi, kot sta Marvel in pa Star Wars. Po poročanju New York Timesa naj bi za TV show Star Wards namenili kar 100 miljonov dolarjev, ki jih bodo razporedili sorazmerno preko 10 epizod. Zgolj za primerjavu lahko tu omenimo, da je prva sezone priljubljene TV serije Game of Thrones razpolagala s približno 50 do 60 milijoni dolarjev. Disney je tako že začel z umikom nekaterih serij in filmov iz konkurečne platforme Netflix. 

Hulu in ESPN plus, ki po večini pokrivata športne vsebine in pogovorne oddaje na temo športa, bosta prav tako ostala na Disneyjevi platformi. Pri podjetju pa so sporočili, da se bo na vse tri možnosti lahko prijavilo ločeno, lahko pa tudi v paketu, seveda po občutno znižani ceni. Disney Plus bo tako ciljal na masovno populacijo, saj bodo poleg Disney studia tu še Marvel, Pixar, Lucasfilm in National Geographic. Navsezadnje so postali tudi lastnik televizijske hiše Fox, ki je pod svojim okriljem imela vseh 30 sezon priljubljene serije Simpsonovi.

Naslednja novica:
Niz posodobitev za tretji najbolj razširjen mobilni operacijski sistem na svetu


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled