Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Google Stadia, 26.11.2020

Dobri obeti za igralno platformo Google Stadia

dsfmfsafa.jpg
Google Stadia bo kmalu dobila bogato paleto novih iger.

Če ste v zadnjem času spremljali novice s področja iger, potem veste, da ta trenutek ni bolj vroče teme kot je Stadia. Gre za storitev podjetja Google, s katero namerava tehnološki velikan po vzoru storitev za pretakanje video in glasbenih vsebin spremeniti prihodnost igranja videoiger. Storitev Google Stadia je namreč na voljo povsem brezplačno, vendar z določenimi omejitvami. Različica Pro storitve podjetja Google je plačljiva, in sicer 9,99 evra mesečno oziroma 129 evrov za tako imenovan Founder's Edition paket. Igričarski paket Founder's Edition vsebuje napravo Chromecast Ultra za pretakanje visokoločljivih 4K in HDR vsebin, omejeno različico igralnega ploščka Night Blue, trimesečno naročnino na storitev Stadia Pro, trimesečno naročnino za prijatelja (Buddy Pass) in večjo svobodo pri izbiri uporabniškega imena.

Preko storitve Google Stadia je trenutno na voljo več kot 80 vrhunskih iger, do konca leta pa naj bi se število iger povečalo na več kot 135 iger. V naslednjem letu pa si za to platformo lahko obetamo še več iger. Trenutno za igralno platformo Google Stadia namreč igre razvija kar 200 programskih hiš. Skupno naj bi razvili kar 400 iger, kar bo Googlovo spletno igralno konzolo naredilo še uporabnejšo. Vse igre naj bi bile ljubiteljem iger na voljo najkasneje do konca leta 2022, trenutno pa še ni znano ali bodo te na voljo brezplačno ali pa bo treba zanje plačati. Več naj bi bilo znanega v prihodnjih nekaj mesecih.

Naslednja novica:
Bo programer zaradi pozabljivosti ob 240 milijonov dolarjev?


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled