Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


ADM Adria d.o.o., 10.10.2018

Dogodek o inovativnih podatkovnih rešitvah za preboj v panogi

1538555925873.jpg

Vsi se zavedamo, da so podatki, ki jih hranimo, obdelujemo in varujemo, strateškega pomena za našo organizacijo. Zato so v podjetju ADM-Adria 3. oktobra v Ljubljani organizirali dogodek z naslovom “Inovativne podatkovne rešitve za preboj v panogi”Dogodek je bil namenjen razvijalcem, sistemskim skrbnikom podatkov, kot tudi vsem tistim uporabnikom, ki znotraj posamezne organizacije rokujejo s podatki in podatkovnimi bazami.


Na primerih iz prakse in tudi v živo sta predavatelja Jiri Svatuška (vrhunski strokovnjak za rešitve Quest) in Tomaž Zavrl (ADM-Adria) pokazala in predstavila rešitve za razvoj, optimizacijo in nadzor podatkovnih baz in posledično podatkov.


Dogodek je bil iz vsebinskega vidika razdeljen na dva dela. Na prvem predavanju z naslovom “Orodja za razvoj, optimizacijo in nadzor” so bile predstavljene naslednje poslovne rešitve: TOAD, Foglight, Performance Investigator in Spotlight.


Drugo predavanje z naslovom “Varovanje podatkov” pa je vključevalo predstavitev rešitve VROOM (Rapid Recovery), SharePlex, LiteSpeed, Database Activity Monitoring (DAM), ChangeAuditor in InTrust.


Med dogodkom sta predavatelja odgovorila tudi na številna vprašanja udeležencev. Nekaj zanimivejših izpostavljamo v nadaljevanju:

Imamo različne tipe baz. S katerimi orodji si lahko pomagamo pri vsakodnevnem delu?
Za podatkovne analitike je najprimernejši TOAD Data Point, ki omogoča povezave različnih tipov baz in tudi datotek (npr. Excel in CSV). Za razvojnike je primerno orodje TOAD Edge.


Imamo občasne težave pri delovanju baz podatkov. Katero orodje se priporoča?
Najpreprostejši pristop je s pomočjo rešitve Spotlight (desktop ali Enterprise verzija). Za zahtevnejšo uporabo je več možnosti. Priporoča se uporaba Foglight for Databases s Performance Investigator, kjer se lahko ogleduje zgodovina dogajanja v bazi in primerjava dogodkov na bazi.


Sumimo, da nekdo v podjetju krši politike. Kako lahko to preprečimo?
Z uporabo rešitve Change Auditor se lahko zgradi bazo dogodkov in jih analizira, ter tudi preprečujemo kršitve politik. Z IT Security Search orodjem se nato združi preglede dogodkov iz različnih virov. Z rešitvijo Change Auditor Threat Detection se lahko pregleduje in sledi vedenju posameznih akterjev na sistemu. Ob odstopanju od normalnega vedenja se lahko primerno reagira.


Če bi želeli pridobiti več informacij z obravnavanega področja se lahko obrnete na info[@]adm-adria.eu ali 059 251 955.


Pri podjetjue ADM-Adria vam bodo z veseljem prisluhnili in strokovno svetovali. Njihovo odlično poznavanje predstavljenih rešitev ceni tudi proizvajalec Quest, ki jim je pred kratkim podelil status “zlatega partnerja” (Gold+).


Naslednja novica:
Pomembna posodobitev za lastnike telefonov Samsung Galaxy S9


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled