Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


E3 konferenca, 10.06.2019

E3 2019 in projekt Scarlett: Microsoft postregel z novo generacijo iger in konzole Xbox

e3briefing2019hero.jpg

Leto je naokoli in ta vikend je na vrata potrkala priljubljena E3 konferenca oziroma sejem, kjer vsi večji tehnološki koncerni predstavijo svoje sveže napovednike že znanih ali pa povsem novih iger. Nekaj podjetji se je že uspelo predstaviti in med njimi je tudi Microsoft. Okoli njihove konference je bilo pred začetkom daleč največ govora, saj so zatrjevali da bodo postregli z novo generacijo iger in konzole Xbox, s čimer so na sami konferenci tudi postregli. Projekt Scarlett kakor so ga poimenovali bo tako sestavljen iz dveh avtonomnih Xbox konzol, ena bo kot ekvivalent za Xbox One X druga pa za različico Xbox One S. Pri Microsoftu zatrjujejo, da bo nova konzola kar štirikrat bolj zmogljiva od sedajšnje Xbox One X, uporabili pa bodo tudi najnovejši GDDR 6 spomin, ki bo poskrbel za zelo visoke resolucije in nižji framerate. Scarlett bo tako podpiral igranje iger v 8K, uporabljal pa bo tudi poponoma novo generacijo SSD diskov, kar bo seveda zmanjšalo tegobe številnih igralcev videoiger – zamudni loading screen prehodi. Vidi se, da se pri Microsoftu močno prizadevajo končno prevzeti primat na trgu igralnih konzol. Pa vendar, v kolikor Scarlett po zmogljivosti ne bo sposoben uloviti PlayStation 5 ali pa bo preveč cenovno izstopal, bomo celoten projekt težko označili kot uspešen.

Igre, ki so jih poleg konzole še predstavili predstavili na konferenci - Ori, Elden Rng, Wasteland, Cyberpunk 2077 in Halo Infinite - bodo na voljo tudi za PC. Poleg Halo Infinite pri Microsoftu ogromne upe polagajo tudi v novi Cyberpunk 2077, za katerem naj bi stal CD Projekt Red, ki je z Witcherjem 3:Wild Hunt tako poskrbel za eno izmed najuspešnejših RPG iger vseh časov. Osrednji lik v igri bo pripadel svetovno znanemu filmskemu igralcu Keano Reevesu, ki naj bi v sami igri igral vodilno vlogo. Tu velja omeniti še Elden Ring, za katerim stojita fantazijski pisec sage o ledu in ognju, George R.R. Martin in Hidetaka Miyazaki kot glavni razvijalec igre Dark Souls.

 

Pred konferenco je veliko prahu dvigala tudi neudeležba do sedaj vedno stalnega podjetja Sony. Prvič po 24-ih letih so se tako pri Sonyu odločili, da se konference ne udeležijo kot razlog pa so navedli, da trenutno enostavno nimajo na voljo dovolj novosti, s katerimi bi lahko postregli ljudem. Vprašanje če je temu res tako, glede na to da v kratkem lahko pričakujemo povsem nov PlayStation 5, ki naj bi v prosto prodajo prišel nekje v letu 2020. Vse bolj se zdi, da je Sony kljub svoji neudeležbi vseeno ostal nekakšen zmagovalec, saj bo svoj PlayStation 5 naznanil popolnoma avtonomno in kot do sedaj kaže, bodo še vedno držali korak pred konkurenco. Veliko kritik je požela tudi konferenca Bethesda, kjer bo večina projektov temeljila zgolj na mobilnih igrah. Skratka, na vseh konferenca do sedaj smo videli mizerno malo gameplaya in mnogo, mnogo preveč CGI posnetkov kako naj bi igre izgledale, kar pa seveda ne prepriča večine gledalcev.

Naslednja novica:
Zanesljiva zaščita s PowerWalker UPS


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled