Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


EA, 31.10.2019

EA se vrača na Steam

windows-10-nastavlja-rasti-na-steamu_5fqsm2.jpg
EA-jeve igre se po dolgem času kmalu vračajo na Steam.

Electronic Arts je leta 2011 med igričarji poskrbel za precej nejevolje, ko je za digitalno distribucijo lastnih iger lansiral storitev Origin. Kmalu po njenem zagonu je iz Steamove ponudbe namreč izginil Crysis 2, po izdaji Battlefield 3 pa so vsi nadaljnji EA-jevi naslovi postali dosegljivi ekskluzivno preko platforme Origin.

Zdaj pa sta po letih premora EA in Valve končno spet našla skupni jezik, saj se Electronic Arts s svojimi igrami vrača na platformo Steam. Ponovno sodelovanje bo pospremil izid igre Star Wars Jedi: Fallen Order, ki bo izšla 15. novembra in jo je na Steamu že močno prednaročiti.

V prihajajočih tednih se bodo ponudbi pridružili še drugi naslovi, med drugim The Sims 4 in Unravel 2, prihodnje leto pa tudi Apex Legends, Battlefield 5 in FIFA 20. Ti igralcev večigralskih načinov seveda ne bodo razdeljevale, saj bodo uporabniki storitev Origins in Steam lahko igrali skupaj.

Spomladi pa bo na Steamu zaživela celo naročniška storitev EA Access, ki bo prva tovrstna storitev na Valvovi priljubljeni platformi. Čeprav je razvojna in založniška hiša Electronic Arts vedno pogosteje na udaru zaradi nedovršenih iger in zaračunavanja dodatnih vsebin, je lepo videti, da sta igričarska velikana zakopala bojno sekiro in naredila potezo v prid igralcem.

Naslednja novica:
Najboljši pametni zvočniki letošnjega leta


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled