Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


, 07.06.2019

Električni skiroji za izposojo tudi v Ljubljani

1_title.jpg

Dan danes večina ljudi najraje uporablja svoje osebne avtomobile za primarni način prevoza od točke A do točke B, kar pa povzroča veliko onesnaženost okolja in prometne zastoje. Kje je rešitev?

Vsekakor je najčistejši način hoja, ampak ta je tudi najpočasnejši. Nato je tukaj javni prevoz, ki pa še ni urejen tako, da bi ga vsak želel uporabljati. Lahko pa se zapeljemo s taksijem in ob enem zapeljemo tudi našo denarnico na drago vožnjo. Ne preostane nam drugega, kot da sedemo na kolo, katerega si lahko izposodimo, ampak že samo misel, da ga moramo poganjati in nato še parkirati na določenih mestih odvrne od uporabe. 

Morda je najboljša rešitev vsaj za vožnjo po centru mesta, t.i. električni skiro, za katerega pa moramo odšteti tudi do 400€ in več. Kaj pa, če bi si ga lahko izposodili? Ravno to ponujajo različna podjetja po svetu, med drugim tudi Floxit, kateri je na voljo tudi v Ljubljani.

Uporaba je zelo preprosta. Najprej naložimo aplikacijo na svoj pametni telefon (Android ali iOS) in opravimo registracijo s svojo mobilno številko. V aplikacijo nato še varno shranimo podatke o svoji plačilni kartici, seveda za plačilo uporabe storitve.

V sami aplikaciji se nam že takoj na začetku odpre zemljevid z lokacijami skirojev po mestu, iz katere lahko tudi skiro rezerviramo in preverimo napolnjenost baterij. Rezerviramo ga lahko brezplačno kar na daljavo za 15 minut. Ko pridemo do skiroja, ga preprosto odklenemo s pomočjo QR kode, katero skeniramo z pametnim telefonom. Nato nam samo še preostane, da se zapeljemo do željenega kraja.

Ko končamo vožnjo, moramo paziti, da je skiro varno zaklenjen na javnih površinah, katere so namenjene za zaklepanje koles (kar pomeni, da lahko skiro pustimo prakitčno kjerkoli). Aplikacija bo nato samodejno bremenila našo plačilo kartico in vožnja bo zaključena. V primeru poškodb na skiroju lahko tudi te sporočimo kar preko aplikacije.

Vsi skiroji so opremljeni z GPS sledilnikom in alarmom, tako da so varnostno zaščiteni.

Cena za izposojo je 0,80€ in 0,10€ za vsako pretečeno minuto. Torej za približno pol urno izposojo (od centra do BTCja) bomo odšteli 3,80€ (za prvo vožnjo se nam samodejno naloži dobroimetje v višini 3€). Lahko pa tudi povabimo prijatelje in tako pridobimo dodatno dobroimetje.

Če pa želimo še zaslužiti nekaj dodatnega denarja, pa nam podjetje ponuja možnost registracije kot polnilec skirojev.

Vsekakor pa ne pozabimo na varnost - vedno uporabljajte čelado in vozite po označenih kolesarskih poteh, ter pazite na pešce in druge udeležence v prometu. Skiro ima tudi hitrostno omejitev in sicer 20 km/h, kar je povprečna hitrost kolesa.

Več -> https://www.floxit.co

Naslednja novica:
Google z aplikacijo za varnostno kopiranje telefonov iPhone!


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled