Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Združene Države Amerike, 13.09.2017

Elektronske glasovalne naprave bodo ponovno nadomestili z običajnimi!

voting-mach-hr811.jpg
Elektronske glasovalne naprave so zaradi možnosti namipulacij med volivci sila nepriljubljene!

Združene države Amerike veljajo za eno izmed najbolje podkovanih držav sveta na področju informacijsko-komunikacijske tehnologije. To so dokazale tudi z uvedbo elektronskih volitev, kjer državljani s pomočjo elektronskih glasovalnih naprav oddajo svoj glas. Ker pa pri njihovi zasnovni oziroma načrtovanju ni bilo ustrezno poskrbljeno za varnost, na teh napravah ni več mogoče na enostaven in zanesljiv način preprečiti manipulacije ter zagotoviti anonimnost volivcev.

Ker je varnost elektronskih glasovalnih naprav vse bolj vprašljiva, so veljaki ameriške zvezne države Virginia sprejeli odločitev, da elektronske glasovalne naprave enostavno zamenjajo s papirnimi. V državi bodo zamenjali vse digitalne glasovalne naprave s takšnimi, ki ob glasovanju ustvarijo papirno sled, kar z drugimi besedami pomeni, da bodo glasovnice natisne s pomočjo klasičnega tiskalnika. S tem bodo lokalne oblasti nedvomno dvignile zaupanje v glasovanje in olajšale zagotavljanje pristnosti, saj ljudje zaradi takšnih ali drugačnih govoric v varnost elektronskih glasovalnih naprav ne verjamejo več.

Vse elektronske glasovalne naprave bodo v ameriški zvezni državi Virginia nadomestili še pred pričetkom naslednjih republiških volitev. Analitiki so prepričani, da bodo to prej ali slej storile še druge ameriške zvezne države, saj elektronske glasovalne naprave enostavno niso vredne zaupanja.

Naslednja novica:
Od avgusta bo tiskanje orožja v ZDA postalo legalno!


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled