Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Elon Musk, 13.01.2021

Elon Musk svetuje, da WhatsApp zamenjamo z aplikacijo Signal

a4fc1fc0e3aba9c75379212bc40385ebe9c7bb60.jpg

Zaradi novo sprejetih pravil zasebnosti bi naj WhatsApp s Facebookom delil še več uporabniških podatkov, kar za Muska ni sprejemljivo in zato pravi, naj uporabljamo aplikacijo Signal. 

Tehnološki velikan in v zadnjih letih tudi eden najbogatejših zemljanov Elon Musk, ki je znan predvsem po svojih podjetjih Tesla in SpaceX, nasprotovanju "Covid-19 omejitev" in zanimivih čivkih na Twitterju, je slednje družbeno omrežje ponovno izkoristil za izražanje kontroverznega mnenja. V četrtek, 7. januarja, je Musk v svojem čivku - "Use Signal" - "napadel" Facebook in novo sprejeta pravila zasebnosti navidezno varne in šifrirane aplikacije WhatsApp. Musk je namesto uporabe Facebookove aplikacije predlagal uporabo še ene komunikacijske aplikacije, in sicer Signal.

Muskov čivk je nato delil tudi glavni izvršni direktor Twitterja Jack Dorsey. Le nekaj ur zatem je Signal čivknil, da se ukvarjajo z velikim številom novih uporabnikov.


To ni prvič, da se je Musk javno lotil Facebooka in njegovih vprašljivih varnostnih in zasebnostnih politik. Leta 2018 je Musk poleg tega, da je na Facebooku izbrisal svojo osebno stran, izbrisal tudi strani obeh največjih podjetij Tesla in SpaceX. Seveda nas zanima, ali ima Musk kakršnokoli osnovo in podlago za svoje poteze in izjave. Kot vse kaže, Musk ima oprijemljive dokaze, ki bi lahko vodili v dvome o varnosti WhatsAppa. 


Obe šifrirani komunikacijski aplikaciji sta se v zadnjih letih soočali s številnimi varnostnimi hrošči, ki so bili na koncu uspešno odpravljeni oz. razrešeni. Znano je tudi to, da je WhatsApp več let zbiral določene podatke uporabnikov in jih delil s svojo "mamo", Facebookom. Najnovejša sprejeta pravila zasebnosti pooblastila WhatsAppa še razširjajo. Na drugi strani imamo Signal, ki pa je znan po svojih javnih bojih za zasebnost uporabnikov. V medijih smo lahko zasledili več primerov, kjer se je Signal zelo odločno boril proti vsem potencialnim zlorabam uporabniških podatkov, hkrati pa zelo intezivno dela na novih lastnostih, s katerimi anonimizira podatke tam, kjer je to možno. 

Naslednja novica:
Samsung Galaxy S21 končno med nami!


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled