Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Evropska Unija, 14.03.2019

EU bo še dodatno znižala stroške mednarodnih telefonskih klicev!

propisane-medjunarodne-cijene-za-eu-019-eur-po-minuti-za-pozive-i-006-eur-po_pgklqv.jpg
Najvišja cena za mednarodne klice bo omejena na 19 evrskih centov na minuto.

Verjetno ste že seznanjeni s tem, da evropski ponudniki storitev mobilne telefonije od 15. junija 2017 ne smejo več zaračunavati dodatnih stroškov gostovanja za telefoniranje, pošiljanje kratkih sporočil in za prenos podatkov preko mobilnega omrežja. Nova pravila igre veljajo za vse uporabnike storitev mobilne telefonije znotraj meja Evropske unije, uvedba pa je bila samodejna, kar pomeni, da uporabnikom ni bilo treba storiti ničesar. Čeprav je odprava stroškov mobilnega gostovanja prinesla številne ugodnosti, gostovanje še vedno ostaja in je lahko precej drago.  To še posebej drži v primeru, ko se nahajamo v drugi državi članici Evropske unije (na primer na Hrvaškem) in kličemo nekoga, ki je prav tako lociran v drugi državi Evropske unije (na primer v Nemčiji).

 

K sreči bodo kmalu tudi ti klici cenejši, saj so se predstavniki vseh držav članic Evropske unije dogovorili o novi najvišji dovoljeni ceni za mednarodne klice v 28 državah članicah. Od 15. maja letos bo najvišja cena za mednarodne klice znotraj Evropske unije znašala do največ 19 centov na minuto, cena kratkega sporočila SMS pa bo znašala največ šest centov. To bo nedvomno znižalo stroške gostovanja marsikomu, saj trenutno cena za minuto klica lahko znaša do 80 centov. Pri tem velja še omeniti, da bodo ponudniki storitev mobilne telefonije še vedno lahko zaračunavali v intervalih, ki bodo krajši od ene minute, a ta interval ne bo smel biti daljši od 60 sekund. Poleg omenjenih cen bodo ponudniki storitev mobilne telefonije seveda lahko ponujali tudi alternativne cene za klice, kratka sporočila in dostop do svetovnega spleta v državah, ki niso članice evropske unije.

Naslednja novica:
Digitalizacija je spremenila tudi video nadzor


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled