Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Mozilla Firefox 57, 13.09.2017

Firefox 57 brez posebnega iskalnega polja!

24486868f353de135947ccb450627f18.bf6d9c4fdf62cffeb51b7481aa2ae111.jpg
Prenovljeni spletni brskalnik Mozilla Firefox 57 bo izgubil posebno iskalno polje.

Pred kratkim opravljene raziskave trga spletnih brskalnikov so pokazale, da Googlov spletni brskalnik Chrome med spletnimi deskarji še vedno močno pridobiva na priljubljenosti. Ta si je naklonjenost uporabnikov spleta pridobil predvsem na račun hitrega in zanesljivega pogona. Najbolj na udaru pa je spletni brskalnik Mozilla Firefox, saj ta zaradi številnih razlogov uporabnike izgublja kot za stavo.

Da bi nekoč priljubljeni spletni brskalnik ponovno pridobil na zaupanju, so se programerji organizacije Mozilla pri pripravi Firefoxa 57 odločili za spremembo grafičnega vmesnika. Novi spletni brskalnik je namreč izgubil dodatno iskalno polje (search bar), kar pomeni, da ima sedaj enotno polje za vnos spletnih naslovov in iskanje vsebin. S tem je dejansko postal primerljiv s sodobnimi različicami spletnih brskalnikov Google Chrome, Opera in Microsoft Edge, ki dodatnega iskalnega polja nimajo že dalj časa.

Prenovljeni spletni brskalnik Mozilla Firefox 57 je dejansko opremljen z novim grafičnim vmesnikom, ki sliši na ime Photon in prinaša še določene izboljšave v hitrosti nalaganja vsebin. Pri tem pa je zanimivo to, da bo pri nadgradnji spletnega brskalnika Mozilla Firefox na različico 57 posebno iskalno polje še vedno na voljo, privzeto ga ne bodo imeli le tisti, ki bodo brskalnik namestili na novo.

Če bo šlo vse po načrtih bo spletni brskalnik Mozilla Firefox 57 na voljo ua prenos 14. novembra letos. Ta bo seveda na voljo za brezplačen prenos in bo takoj preveden tudi v slovenski jezik.

Naslednja novica:
Vozniki Uberja lahko odslej prodajajo tudi izdelke!


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled