Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Fortnite, 16.08.2020

Fortnite: Kako naložiti igro na Android naprave, brez Google Play Store trgovine?

fortnite-4682621_1280.jpg

Google in založnik Epic Games sta igranje popularne igre Fortnite precej zakomplicirala. Po tem, ko sta se v četrtek, 13. avgusta, znašla v pravnih sporih, so igralci po vsem svetu bili šokirani, da igre kar naenkrat več ni bilo v Googlovi trgovini Play Store. Kako torej prenesti, naložiti in igrati igro, brez, da bi obiskali Googlovo trgovino z aplikacijami. 

Vsi tisti, ki ne poznate ozadja zgodbe, naj vas spomnimo, da Apple in Google razvijalcem pobereta približno 30% zaslužka, ki nastane na račun transakcij na njuni platformi. Epic Games se je tej proviziji skušal izogniti in hitro je sledila "kazen". Tako Apple kot Google sta iz svojih trgovin z aplikacijami odstranila igro, Epic Games pa je v hipu sprožil tožbo proti tehnološkima gigantoma. Istočasno se je na družbenih omrežjih pojavil #FreeFortnite, s katerim Epic Games skuša na svojo stran pridobiti tudi igralce. 

Android uporabniki, brez skrbi. Za vas smo pripravili nasvet, kako kljub zgornjemu sporu, prenesti in še naprej uživati v igranju Fornita na svoji tablici ali pametnem telefonu. Vse, kar morate narediti je, da preverite, ali je vaša naprava kompatibilna z igro, prav tako pa se morate pripraviti na prenos nekaj dodatnih aplikacij. 

Kako dobim Fornite direktno iz Epic Games?

Google Play Store je primarna lokacija, kjer igralci lahko pridemo do Android igre, vendar jo lahko dobimo tudi direktno pri Epic-u. Najprej obiščemo Fortnite Android stran na uradni spletni strani Epic Games, kjer dobimo QR kodo. Kodo poskeniramo s svojo Android napravo, da začnemo prenos.

Samsung Galaxy Store

Leta 2018 je Samsung z Epic-om sklenil ekskluziven dogovor in dosegel, da je Fortnite na voljo tudi v Samsungovi trgovini Galaxy Store. Tukaj je igra še vedno na voljo, za vse imetnike Samsung naprav. 

Kaj pa, če že imam naloženo igro iz Google Play Store trgovine?

Dobra novica je ta, da boste lahko brez težav igro igrali naprej. Slaba novica pa je ta, da igre ne boste mogli posodabljati. Ta pravni spor je prišel ravno v času, ko igralci nestrpno pričakujejo novo sezono, ki se začne 27. avgusta. Kot verjetno veste, vsaka sezona prinaša velike posodobitve, zdaj pa ni ravno jasno, ali bodo imetniki predhodnih sezon lahko sodelovali v novi. 

Naslednja novica:
"Things+ projekt je najboljši primer dobre prakse"


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled