Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Gigabyte GV-N1050OC-3GD, 28.05.2018

Gigabyte prvi s prenovljeno grafično kartico GeForce GTX 1050

gigabyte-predstavio-gtx-icu-1050-sa-3-gb-memorije_cijvao.jpg
Gigabyte GV-N1050OC-3GD je kot nalašč za nekoliko manj zahtevne ljubitelje iger!

Z novo grafično kartico podjetja Gigabyte boste za malo denarja dobili veliko, saj je novost dovolj zmogljiva, da boste z njo lahko poganjali tudi nekoliko zahtevnejše igre. Tu gre za nov model sicer zelo priljubljene grafične kartice GeForce GTX 1050, ki v primerjavi z zdajšnjim modelom prinaša kar nekaj novosti. Model GV-N1050OC-3GD namreč ima v primerjavi z zdajšnjo različico na razpolago več grafičnega pomnilnika GDDR5, in sicer tri gigabajte namesto zdajšnjih dveh gigabajtov. Pri novosti je na voljo tudi več CUDA jeder za preračunavanje grafičnih vsebin, in sicer 768 proti 640.

Inženirji podjetja Gigabyte so pri prenovljeni grafični kartici GeForce GTX 1050 povišali tudi maksimalno frekvenco delovanja grafičnega procesorja, in sicer na 1.417 megahercev oziroma na 1.556 megahercev v pohitrenem načinu, medtem ko referenčna tovrstna grafična kartica deluje pri frekvenci 1.392 megahercev oziroma na 1.518 megahercev. Zato ne preseneča, da je novost podjetja Gigabyte opremljena tudi z zmogljivejšim hladilnim sistemom, ki je sestavljen iz ogromnega aluminijastega hladilnega sistema s kar dvema ventilatorjema s premerom 80 milimetrov. Ta sta pri običajnem delu sicer izključena, saj se vključita le, ko je to potrebno (na primer pri igranju računalniških iger).

Druge strojne specifikacije grafične kartice Gigabyte GV-N1050OC-3GD so enake referenčnemu modelu. To pomeni, da je podatkovno vodilo 96-bitno, pasovna širina pa znaša »zgolj« 84 gigabajtov na sekundo. Pri tem velja še omeniti, da novost ne potrebuje dodatnega vira električne energije, zato ni dodatnih priključkov za napajanje.

Naslednja novica:
Windows 7 je uporabnikom začel prikazovati opozorila


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled