Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Google Chrome, 14.06.2018

Google napovedal konec neuradnim razširitvam za Chrome

fafwafwfw.jpg

Spletni brskalnik Chrome podjetja Google ima med vsemi brskalniki največ uporabnikov. To ne preseneča, saj je zelo preprost za uporabo, hiter, varen in seveda zelo prilagodljiv. Z raznovrstnimi dodatki pa si lahko še izboljšate uporabniško izkušnjo in poenostavite vsakdanje brskanje po spletu.

Priljubljenost razširitev so seveda z odprtimi rokami sprejeli nepridipravi, saj uporabnike Chroma že dlje ogrožajo lažne razširitve, ki so okužene z nevarnimi škodljivimi programskimi kodami. Nepridipravi lahko namreč prek njih pridobijo nadzor nad vašim računalnikom, podatki in celo vašimi družbenimi omrežji. Zaradi tega so pri Google najavili, da bodo še ostreje nastopili zoper razširitve, ki se ne nahajajo v uradni spletni zbirki Chrome Web Store oziroma spletne trgovine Chrome. Ta je v Chrome za vse operacijske sisteme vključil zaščito, ki omogoča namestitev zgolj tistih razširitev, ki se nahajajo znotraj uradne spletne zbirke. Sedanja zaščita onemogoča namestitev vseh »domačih« razširitev, ki so bile pripravljene po 12. juniju letos. Obstoječe razširitve bodo onemogočene od 12. septembra naprej, s prihodom spletnega brskalnika Chrome 71 decembra letos pa bo mogoče namestiti zgolj tiste razširitve, ki se bodo nahajale v uradni spletni zbirki Chrome Web Store.

Čeprav bo Googlova poteza marsikaterega manj veščega uporabnika obvarovala pred škodljivimi programskimi kodami, nad njo niso preveč navdušeni strokovnjaki in programerji. Ti namreč menijo, da tehnološki gigant s to potezo zapira svoj ekosistem. Pri Googlu seveda mirijo in poudarjajo, da je novi »pristop« namenjen izključno zaščiti uporabnikov.

Naslednja novica:
10 kiber zločinov, za katere niste vedeli, da jih izvajate


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled