Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Google Game Developers Conference, 14.03.2019

Google z lastno platformo za igranje iger?

googlecontroller_720.jpg
Google za letošnjo konferenco razvijalcev računalniških iger Game Developers Conference 2019 pripravlja svojevrstno presenečenje.

Podjetje Google na bi na prihajajoči konferenci razvijalcev računalniških iger Game Developers Conference 2019 razkrilo nadvse zanimivo igralno platformo, ki nastaja v okviru projekta Project Stream. Tu naj bi šlo za rešitev, ki naj bi spominjala na nekoliko ponesrečeno igralno konzolo Ouya, ki je sicer med ljubitelji iger naletela na veliko mero navdušenja. Še posebej zanimiv pa naj bi bil povsem inovativen upravljavec, saj gre za posebno oblikovano igričarsko periferno enoto, ki jo je podjetje Google celo patentiralo.

 

Zanimiv igralni plošček podjetja Google naj bi bil pričakovano opremljen z brezžično tehnologijo, mogoče pa ga bo povezati z bogato paleto naprav, vključno z namiznimi računalniki, prenosniki, pametnimi mobilnimi telefoni in tabličnimi računalniki. Z novincem b lahko igralni priljubljene računalniške igre kar preko spletnega brskalnika Chrome, vključno s tistimi, ki so grafično zahtevnejše, pri čemer se bo »obdelava« odvijala na oddaljenih strežnikih. Daljinski upravljavec podjetja Google bo seveda razpolagal z mikrofonom, kar bo omogočalo uporabo glasovnih storitev in komunikacij z drugimi udeleženci.

 

Zanimivi igričarski upravljalec podjetja Google bo razpolagal z dvema analognima paličicami, navigacijsko tipko, štirimi glavnimi gumbi ter dodatnimi gumbi, ki bodo programabilni. Novost bi lahko bila opremljena celo z osvetlitvijo LED, ki se bo obarvala glede na vrsto igre, ki jo bomo igrali, hkrati pa nas bo opozarjala na prejeta sporočila, povabila v igre in podobno. Večina iger bo seveda brezplačnih z možnostjo nakupa znotraj igre (in-app purchase).

 

Več o novi igralni platformi podjetja Google bo kot že omenjeno znanega v okviru konference razvijalcev računalniških iger Game Developers Conference 2019. Ta bo svoja vrata odprla 19. marca letos, in sicer v San Franciscu.

Naslednja novica:
Precej zmogljivejši komercialni kvantni računalniki kmalu med nami!


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled