Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Google, 11.01.2019

Google naročila že dostavlja z droni

2_dostava.jpg
Droni v Avstraliji že dostavljajo kavo in malice

Dostava z droni so sanje vsakega večjega podjetja, saj ni potrebno zaposlovati novih ljudi, dostava pa je opravljena že v nekaj minutah namesto urah. V Avstraliji tako že poteka praktično preizkušanje te tehnologije.

Podjetje Wing v sodelovanju z Googlom na območju malega mesta v Avstraliji svojim uporabnikom že dostavlja vročo kavo, malice in celo kosila iz mehiške restavracije. Naročilo uporabnik opravi kar preko aplikacije, to pa je nato poslano neposredno v kuhinjo, kjer se hrana pripravi in je v nekaj minutah pripravljena za dostavo.

Uporabnik lahko izbere točno lokacijo, ki je poslana dronu v GPS kordinatah.

Dron opravi dostavo brez potrebe po ročnem opravljanju, kar pomeni, da podjetje, ki je odgovorno za pripravo naročila, ne zaposluje dodatnih ljudi, ki bi skrbeli za njegovo upravljanje. Trenutno so opravili že več kot 2000 različnih naročil in samo 5 od teh je zahtevalo zasilni pristanek pred dostavo.

Čeprav je dostava z vozili brez operaterja z zakoni praktično prepovedana, je avstralska vlada tokrat naredila izjemo in takšno testiranje dovolila.

Seveda tudi brez težav ne gre. Mnogi uporabniki se namreč pritožujejo nad zvokom, ki ga droni proizvajajo, saj so podobni formuli, ki gre čez njihovo posest vsakih par minut. Podjetje se brani z izjavo, da je to nov zvok, ki ga človeško uho še ni vajeno in se mora nanj privaditi. Prav tako že delajo na tem, da bi bili droni tišji.

Naslednja novica:
Višje strokovne šole bodo praktično izobraževanje odslej spremljale in merile preko spletne platforme


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled