Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Google Maps, 12.02.2019

Google Zemljevidi v razširjeni resničnosti

google-maps-u-prosirenoj-stvarnosti_4ciwms.jpg
Razširjena resničnost se odlično ujame z navigacijskim sistemom Google Maps.

Navigacijska storitev Zemljevidi oziroma Maps podjetja Google je med uporabniki mobilnih naprav nadvse priljubljena. To lahko uporabljamo na vseh mobilnih napravah Android in iOS, z njeno pomočjo iščemo, raziskujemo in se znajdemo povsod po svetu. Poleg tega ponuja tudi možnost raziskovanja območij, merjenje razdalje med točkami, ogled podatkov o prometu, javnem prevozu, kolesarjenju in še mnogo več.

 

Prenovljena mobilna aplikacija Google Maps je še za odtenek boljša, saj uporabnikom ponuja možnost uporabe navidezne resničnost pri navigaciji v mestih. Novost deluje na način, da prepozna okolico, ki jo "gleda" preko zadnjega fotoaparata in uporabniku prikaže sliko resničnega sveta. Razširjena resničnost v praksi dejansko prevzame določene funkcije navigacijskega sistema GPS, uporabnik pa jo lahko usmeri, kamor želi.

 

Navigacijski sistem Google Maps preko fotoaparata prepozna zgradbe in druge predmete v okolici, tako da lahko še natančneje določi lokacijo, kjer se uporabnik v določenem trenutku nahaja. Z uporabo razširjene resničnost se v mestih z uporabo navigacije Google Maps enostavno ne bomo mogli več izgubiti. Ker je nova možnost med uporabniki naletela na veliko mero navdušenja, ne preseneča, da bo ta kmalu prodrla tudi na druga področja, kot so na primer avtomobili.

Naslednja novica:
Facebook in Google spremljata, katere pornografske strani obiskujete


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled