Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Azijska zveza za e-šport, 23.05.2018

Igranje iger bi lahko postalo olimpijska disciplina

61476567-esport.jpg

Priljubljenost računalniških iger neprestano narašča, kar se posledično odraža v vse večjem številu turnirjev, kjer so za zmagovalce na voljo zelo bogate nagrade. Na večjih mednarodnih turnirjih je nagradni sklad »težak« tudi več milijonov evrov. To niti ne preseneča, saj je zaradi velike udeležbe vse več zanimanja s strani sponzorjev, med katerimi najdemo seveda tudi večja podjetja.

Zaradi priljubljenosti računalniških iger obstaja celo možnost, da bi lahko v bližnji prihodnosti postale del olimpijskih iger. Čeprav uradne potrditve o tem s strani mednarodnega olimpijskega komiteja še ni, nedavne aktivnosti azijskega olimpijskega komiteja kažejo na to, da se stvari premikajo v pravo smer. Letos poleti bo namreč azijski olimpijski komite organiziral medarodno tekmovanje v igrah, ki bo potekalo od 18. avgusta do 2. septembra v Džakarti. Tu se bodo najboljši igričarji z vse Azije pomerili v trenutno najbolj priljubljenih igrah, kot so League of Legends, Pro Evolution Soccer, Arena Valor, Starcraft II, Hearthstone in Clash Royale. Izbor najboljših igričarjev oziroma skupin pa bodo opravili azijski nacionalni olimpijski komiteji, ki bodo morali dokazati svoje sposobnosti v igranju iger na enem od petih regionalnih kvalifikacijskih tekmovanj, ki bodo potekala na celotnem ozemlju Azije.

Računalniške gre bi lahko po najboljšem scenariju videli že na olimpijskih igrah, ki bodo potekale v Parizu leta 2024. Če bodo vključene v sklop olimpijskih iger, bodo športni pripomočki mladih igralcev slušalke ter napredne igričarske miške in tipkovnice. Mnogi poznavalci verjamejo, da bodo računalniške igre v skopu olimpijskih iger sprva vključene kot »dopolnila« dejavnost, nekoliko kasneje pa bi že lahko bile del profesionalnih »športov«.

Naslednja novica:
eBay kmalu še s podporo za Google Pay


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled