Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


, 09.02.2018

Imate preveč časa?

share-image-small.jpg
Ta spletna stran je kot nalašč za izgubljanje časa

Vsakdo ima včasih preveč prostega časa. Namesto, da bi naredili kaj produktivnega, lahko izgubljamo čas tudi na različne načine. Eden izmed teh je tudi splet. Če ste se znašli v situaciji, ko imate preveč prostega časa, oziroma zagotovo ste se znašli že v takšni situaciji, ko ste imeli preveč časa in se vam ni dalo ničesar početi, sploh pa ne produktivnega.

Največ tega časa se izgubi, zaradi socialnih omrežji in ostalih neumnosti, namesto da bi se posvečali delu, ki ga moramo nujno opraviti. Tako so se mnoga podjetja odločila tudi za blokiranje teh strani, da bi zaposlene odvrnili od izgubljanja produktivnega časa.

Nekaj načinov, kako lahko tudi sami pripomoremo k temu, da izboljšamo svojo produktivnost, oziroma zmanjšamo čas porabljen za socialna omrežja in druge nepotrebne stvari. Preden kliknete na spodnjo povezavo, si preberite nekaj, kar vam bo pripomoglo, da boste ostali zbrani in delovni.

1. Prepolovite svoj "za narediti" seznam

Večina nas ima na spisku več kot preveč dela. To tudi si večkrat zapisujemo, kaj vse moramo narediti in kaj nas vse še čaka. Za začetek, črtajmo vsaj polovico najbolj ne potrebnih oziroma ne nujnih opravil, ter se tako posvetimo samo najnujnejšim.

2. Vzemite si več odmora

Tudi, če si samo vzamemo malo več odmora, oziroma časa zase, pripomore k produktivnosti in k temu, da ne izgubljamo časa, ko bi lahko oziroma bi morali narediti nekaj pomembnega. Seveda pa k temu ne smemo prištevati socialnih omrežji, temveč oddih v naravi in podobne zadeve.

3. Upoštevajmo pravilo 80/20

Preprosteje povedano, 20% stvari, ki jih naredimo v določenem dnevu, vpliva na 80% naših rezultatov, ostalo je večinoma nepotrebno in ne nujno. Tako na primer, zahtevnejše naloge razdelimo na več delov, tako da vsak dan naredimo le po nekaj stvari in ne vse na enkrat. Tudi če vemo, da bomo zmogli narediti vse v enem dnevu, si tega cilja ne zadajmo, saj bomo večkrat spodleteli in tako znižali svojo moralo in zagnanost.

4. Začnite jutro pravilno

Tudi, če se zjutraj vstanemo in prebudimo sveži in naspani, najprej tudi preverimo, kaj nas vse še čaka danes, kaj vse je na našem koledarju in spisku, kaj vse moramo postoriti ta dan. Tako bomo vsaj nekako dobili okvirno sliko, koliko časa bomo potrebovali za delo in koliko časa bomo lahko porabili za ostale stvari.

5. Postorite večino stvari pred kosilom

Po zajtrku, kateri je najpomembnejši obrok dneva, naredimo vse kar je najbolj potrebno v tistem dnevu, saj je čas od jutra pa vse do kosila najpomembnejši, saj smo najbolj spočiti in skoncentrirani na svoje delo, ter tako bomo ostali produktivni. Nato s časom produktivnost upada, tako da popoldne se nam preprosto nič več ne da.

6. Naredite si sistem

Za vse tiste, ki preživimo preveč časa na socialnih omrežjih, si naredimo sistem, kako dolgo bomo na dan "preživeli" oziroma ga porabili za to izgubljeno produktivnost. Tako bomo čez dan omejili uporabo le-tega, ter tako pripomogli k naši zbranosti.

7. Ne delajte več stvari hkrati

Tudi, če delamo več stvari hkrati, nas odvrne od nadaljnjega dela, saj se nam vse nabere in preprosto se več ne znajdemo v delu in na koncu ne naredimo ničesar, saj se nam zdi vse preveč in preprosto ne zmoremo.

Če pa še vedno naredite vse, kar zelo dvomimo, oziroma imate res preveč časa, pa preverite spletno stran, katera povezuje več ostalih spletnih strani, ki so popolnoma neuporabne in so ravno pravšne za izgubljanje časa. Spletna stran je dostopna na tej povezavi -> www.theuselessweb.com

Naslednja novica:
Superzmogljiv Solid State za ljubitelje iger


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled