Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Iskratel, 08.12.2019

Inovacijska delavnica 5G Varnost: Primeri uporabe novih tehnologij na področju javne varnosti

img_20191205_091127.jpg
Tudi tokratna delavnica je odlično povezala deležnike iz gospodarstva, akademske sfere in javnega sektorja.

Iskratel je kot eden izmed partnerjev strateškega projekta s področja javne varnosti - 5G Varnost, gostil drugo inovacijsko delavnico. Udeleženci, konzorcijski partnerji in drugi deležniki s področja javne varnosti, so obravnavali primere uporabe novih tehnologij pri delu deležnikov področja PPDR (Public Protection and Disaster Relief).

Udeleženci, konzorcijski partnerji Iskratel, Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, Telekom Slovenija in podjetje OSI ter povabljeni deležniki s področja javne varnosti, zaščite in reševanja, vključno s predstavniki policije, nujne medicinske pomoči, gasilcev in civilne zaščite, so obravnavali primere uporabe novih tehnologij pri množičnih dogodkih, kot je na primer športna prireditev v Planici. Predstavljenih je bilo 12 primerov uporabe, osem po optimističnem scenariju in štirje po pesimističnem scenarija poteka dogodka, v primeru neurja, podrte tribune, terorističnega napada, strmoglavljenja helikopterja …

Po metodah Design Thinkinga so udeleženci gradili zemljevid poti uporabnika (ang. customer journey map) in na njem testirali dvome, ideje, tveganja in probleme, ki so jih skozi razpravo izpostavili. Avtorji in lastniki primerov so ugotovitve strnili in jih bodo pri razvoju rešitev tudi upoštevali .

Druga letošnja inovacijska delavnica v sklopu projekta je prinesla dodatno sinhronizacijo med rezultati projekta in samimi uporabniki. Pokazala je, kako pomembno je vključevati uporabnike, saj so bile na ta način podane številne dodatne ideje, izpostavljeni dvomi, nakazana nova tveganja in priložnosti. Uporabniki pa so delili tudi lastna kritična spoznanja, ki bodo vplivala na nadaljnji razvoj rešitev.

Tudi tokratna delavnica je odlično povezala deležnike iz gospodarstva, akademske sfere in javnega sektorja ter pripomogla k nadaljnjem delu in doseganju največjih koristi v sklopu projekta. "Temu projektu posvečamo večjo pozornost usmerjenega inoviranja z izvajanjem posebnih inovacijskih aktivnosti in bolj agilnimi metodami dela, saj ne želimo zgolj trošiti evropskih sredstev, ampak jih uporabiti za vzvod in razviti tiste tehnološke rešitve, ki prinašajo največje koristi," je o namenu inovacijske delavnice povedal upravljalec inovacij v Iskratelu, Gregor Smolej.

Začetek strateškega projekta s področja javne varnosti - 5G Varnost sega v september 2018. Projekt je subvencioniran tudi s sredstvi Evropske Unije.
Naslednja novica:
Prva zaščitna maska, ki lahko uniči novi koronavirus!


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled