Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Intel Core i7-10700K, 13.02.2020

Najboljši procesor za igranje iger?

intel-i7-9700k-cpu.jpg
Procesor Intel Core i7-10700K bo zlahka opravil tudi z najtežjimi nalogami!

Podjetje AMD je s pripravo procesorjev Ryzen družine 3000, ki temeljijo na osnovi zgradbe Zen 2 in so izdelani s pomočjo 7-nanometrske tehnologije, nedvomno zadelo v polno. Ti so med uporabniki osebnih računalnikov zelo priljubljeni predvsem zaradi nizke cene in visoke zmogljivosti. Pri konkurenčnem podjetju Intel pa niti slučajno niso vrgli puške v koruzo, saj bomo v prvi polovici letošnjega leta na trgu ugledali prve procesorje Intel Core desete generacije, ki bodo namenjeni namiznim računalnikom in bodo opremljeni s sredicami Comet Lake-S. Skupaj z njimi bodo naprodaj tudi osnovne plošče s podnožjem LGA 1200 in sistemskim naborom Intel 400.

 

Novi procesorji Intel Comet Lake-S za namizne računalnike bodo temeljili na osnovi 14-nanometrske tehnologije in bodo na voljo z do desetimi procesorskimi jedri naenkrat. Zato ne preseneča, da bodo novinci pri polni obremenitvi lahko porabili tudi do 125 vatov električne moči. Najbolj zanimiv med njimi bo procesor Core i7-10700K, saj bo kot nalašč za ljubitelje računalniških iger. Ta bo namreč opremljen z osmimi procesorskimi jedri in tehnologijo HyperThreading, kar pomeni, da bo podatke preračunaval s 16 procesorskimi nitmi. Procesor bo podatke preračunaval pri privzeti frekvenci 3,8 gigaherca, v pohitrenem načinu delovanja pa se bo ta povzpela na kar 5,3 gigaherca.

 

Več o procesorju Intel Core i7-10700K bo znanega v prihodnjih nekaj tednih. Že sedaj pa lahko sklepamo, da bo ta vse prej kot poceni.

Naslednja novica:
Pozor. Netflix bo samodejno ukinil neaktivne račune!


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled